Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος
, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το ναυάγιο στην Πάρο, να ήταν μια εσκεμμένη ενέργεια των δουλεμπόρων.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο ιστιοφόρο που ναυάγησε στην Πάρο αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, με 16 από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους, ξεκίνησαν από την Τουρκία δίνοντας 9.000 ευρώ έκαστος για να φθάσουν στην Ιταλία.

Την ίδια στιγμή ακόμη 63 άτομα που διασώθηκαν, παραμένουν σε δημοτικό σχολείο του νησιού αναμένοντας τον επόμενό τους σταθμό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το ναυάγιο, να ήταν μια εσκεμμένη ενέργεια των δουλεμπόρων.

Όπως δήλωσε συγκεκριμένα, ο Νίκος Κοκκαλάς, εξετάζεται το σενάριο τα αδίστακτα εγκληματικά κυκλώματα που οργανώνουν τα ταξίδια θανάτου με υπεράριθμους επιβάτες, να δρουν εσκεμμένα. Στους νησιώτες αξίζει ένα βραβείο, αυτοί είναι πραγματικοί ανθρωπιστες, βοηθώντας χωρίς επιχορηγήσεις, πρόσθεσε.

Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε δημοτικό σχολείο του νησιού με τον δήμο και άλλους φορείς να έχουν αναλάβει την σίτισή τους, το ντύσιμο και την φροντίδα τους. Οι νεκροί παραμένουν άταφοι.

O δήμος έδωσε ρουχισμό, άνοιξε ένα μεγάλο χώρο ενός σχολείου, ανάψαμε τα κλιματιστικά, τους δώσαμε ρουχισμό. Είναι 63 ζωντανοί και 16 νεκροί οι οποίοι είναι σε ένα ψυγείο, ένα ψυγείο κινητού, όπως ανέφερε ο Μάρκος Κωβαίος, Δήμαρχος Πάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο ναυάγιο με 11 νεκρούς που σημειώθηκε στο Πρασονήσι, ο λαθροδιακινητής «κάρφωσε» το σκάφος πάνω στη βραχονησίδα τη στιγμή που είχε άριστη ορατότητα με το ναυάγιο να εξελίσσεται μέρα μεσημέρι.

Παράλληλα σε μια άλλη περίπτωση, αυτή του ναυαγίου στην Φολεγάνδρου με 3 νεκρούς, το πλοίο βούλιαξε, 20 μόλις λεπτά μετά την ενημέρωση του λιμενικού για ναυάγιο στο νησί.

Η νέα εγκληματική τακτική των δουλεμπόρων στην Τουρκία μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζεται. Ο δήμαρχος της Πάρου έχει επικοινωνήσει με στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου οι 63 επιζώντες του ναυαγίου να μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας, καθώς στο νησί δεν υπάρχει ενδεδειγμένος διαθέσιμος χώρος.

Πηγή newpost.gr