Η επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ Νίκου Χαρδαλιά στη Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ και συγκεκριμένα στο Σύμπλεγμα της Μεγίστης έφερε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες από τα στελέχη της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων και συγκεκριμένα της Α Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών (6ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής).

Ο ΥΦΕΘΑ επισκέφτηκε τμήματα των καταδρομών που είναι σε μόνιμη και διαρκή επιφυλακή εγγύς του νησιωτικού συμπλέγματος Μεγίστης και κυρίως σε όλες τις γειτονικές νησίδες και βραχονησίδες. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί καίρια αναβάθμιση σε επίπεδο ατομικών υλικών του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων.

Σύγχρονα υλικά όπως plate carriers, αντιβαλλιστικά γυαλιά, ενδοεπικοινωνία μεταξύ της ομάδας και των τμημάτων καταδρομών, υγειονομικές συλλογές ανά μαχητή, νέου τύπου κράνη ώστε να διευκολύνεται η προσθήκη επιπλέον υλικών όπως διόπτρες νυχτερινής όρασης, ακουστικά ή ενδοεπικοινωνία αποτελούν τον κανόνα πλέον και όχι την εξαίρεση.

Επίσης εμφανείς είναι και οι βελτιώσεις επί του ατομικού οπλισμού με ράγες για την εγκατάσταση υλικών όπως χειρολαβές επί των τυφεκίων και σκοπευτικών βοηθημάτων αποτελούν τη σύνηθες εικόνα για τα στελέχη των Καταδρομών. Μολονότι αρκετά από τα παραπάνω είναι με προσωπικά έξοδα εντούτοις η βελτίωση των υλικών αντικατοπτρίζει και αναβαθμισμένη εικόνα μαχητή με εμφανή οφέλη στο ηθικό.