Στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, μελών της συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών, βρέθηκαν κάνναβη, σουγιάδες, μεταλλικά ξιφίδια


Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Συνελήφθησαν τρία μέλη της συμμορίας.

Μετά από πολύμηνη έρευνα οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη τριών μελών της συμμορίας. Το απόγευμα της Πέμπτης (16/12) στην Λαμία έναν 35χρονο αλλοδαπό και έναν 59χρονο Έλληνα και το μεσημέρι της Παρασκευής (17/12) έναν ακόμη 47χρονο αλλοδαπό σε περιοχή της Λάρισας.

Ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη 29χρονος

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη αλλοδαπός - μέλος της ομάδας 29 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο στη Λαμία, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και άλλα αδικήματα και επειδή διέμενε παράνομα στη χώρα μας, εφαρμόστηκε σε βάρος του, μετά το πέρας της αυτόφωρης διαδικασίας, το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από την πρόοδο της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε η σύσταση της ομάδας και η εγκληματική της δραστηριότητα.

Υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ το οικονομικό όφελος

Πιο αναλυτικά, η συγκρότηση της συμμορίας χρονολογείται από τον Μάιο του τρέχοντος έτους έως και την πλήρη εξάρθρωσή της, ενώ το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της, από τις αγοραπωλησίες – διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών που πραγματοποίησαν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ.

Στα σπίτια τους βρέθηκαν κάνναβη, σουγιάδες, μεταλλικά ξιφίδια


Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • 4 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 126,3 γραμμαρίων,
  • 3 ζυγαριές ακρίβειας,
  • 25 κινητά τηλέφωνα,
  • 7 σουγιάδες και 3 μεταλλικά ξιφίδια,
  • 5 μαχαίρια επιβίωσης και 2 μεταλλικές σπάθες,
  • το χρηματικό ποσό των 3.270 ευρώ, καθώς και
  • 6 κάμερες ασφαλείας (από μία οικία), οι οποίες επόπτευαν δημόσιο χώρο και μέσω αυτών γινόταν αντιληπτή κάθε δυνατή προσέγγιση.


Επίσης, κατασχέθηκαν δύο (οχήματα των δραστών, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία

Σε βάρος και των τεσσάρων μελών της ομάδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κατά περίπτωση, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί αλλοδαπών και περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Λαμίας.


ΠΗΓΗ lawandorder.gr