Νωρίτερα από όλους τους υγειονομικούς της χώρας, καταβλήθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων ”χακί” υγειονομικών, με παρέμβαση του ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κυβερνητικός ”μποναμάς”, καταβλήθηκε στους ένστολους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Από το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα στους υγειονομικούς, εξαιρέθηκαν σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «όσοι εκ του δικαιούχου προσωπικού απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια συνεχώς καθ’ όλο το χρονικό διάστημα, με εξαίρεση μόνο την αναρρωτική άδεια, και όσοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου προς τα Γενικά Επιτελεία, είχαν στείλει πολύ έγκαιρα στις αρμόδιες υπηρεσίες, τις καταστάσεις των δικαιούχων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι υγειονομικοί των ΕΔ, να λάβουν πρώτοι χρήματα.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση υπόκειται σε όλες τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές κρατήσεις των πρόσθετων αμοιβών, καθώς επίσης και σε φόρο εισοδήματος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει αυτόματα, χωρίς δήλωση IBAN, ενώ θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.


ΠΗΓΗ    kranosgr