Όλα ξεκίνησαν όταν το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας δέχτηκε ψεύτικη κλήση για φωτιά σε κάδο απορριμμάτων


Επίθεση με αεροβόλο πιστόλι καταγγέλλουν πως δέχτηκαν Λαρισαίοι πυροσβέστες ενώ κλήθηκαν να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας», στις 2.00 τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας δέχτηκε κλήση για φωτιά σε κάδο απορριμμάτων σε συνοικία της Λάρισας.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η αναγγελία της φωτιάς σε κάδο ήταν ψεύτικη, καθώς όταν έφτασαν οι δύο πυροσβέστες στον τόπο του υποτιθέμενου συμβάντος, δέχτηκαν επίθεση από άγνωστο, ο οποίος τους πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο, ευτυχώς χωρίς να τους τραυματίσει.

Οι πυροσβέστες για λόγους ασφαλείας εγκατέλειψαν την περιοχή, ενώ κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της οποίας δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη.

Σημειώνεται πως και σε άλλες περιπτώσεις έχουν εκδηλωθεί επιθέσεις σε βάρος πυροσβεστών, αλλά είναι η πρώτη φορά στα τοπικά χρονικά όπου καταγράφεται επίθεση με αεροβόλο όπλο. Σημειώνεται επίσης πως για την επίθεση ενημερώθηκε και η τοπική ηγεσία, ενώ την υπόθεση ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.ΠΗΓΗ policenews.eu