Στην καταβολή του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στους αστυνομικούς αναφέρθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι το θέμα θα επιλυθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, όταν και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Η θέση του κ. Παναγιωτόπουλου διατυπώθηκε ως ερώτηση σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Καταβολή του Βοηθήματος Οικογενειακής και Επαγγελματικής Αυτοτέλειας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στους αστυνομικούς».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε προηγηθεί, παρατήρησε, η ολοκλήρωση της σχετικής νομοτεχνικής επεξεργασίας, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η συμφωνία η οποία επήλθε, ώστε το τελευταίο να αναδιαβιβάσει «στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την τελική μορφή του σχεδίου νόμου, που είχε εκπονηθεί από μέρους μας».

Όσον αφορά στη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργάνων του εν ενεργεία προσωπικού της ΕΛΑΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, καθώς και στην τοποθέτηση στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σε διευθυντικές θέσεις του ΜΤΣ, ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι αυτά μπορούν να εξετασθούν, κατόπιν υποβολής σχετικής στοιχειοθετημένης πρότασης εκ μέρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε συνδυασμό με την τυχόν δυνατότητα τροποποίησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου περί λειτουργίας του Ταμείου.

Πηγή iefimerida.gr