Δημοσιεύουμε επιστολή αστυνομικού που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr


Υπηρετώ στην ΕΛ.ΑΣ. 21 χρόνια, όλα μάχιμα, όπως και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι μου, έχοντας προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και την υπηρεσία, τα μέγιστα και παραπάνω από τις δυνατότητες μου. Αυτό που εξέλαβα προχθές ως ανταμοιβήν, ήταν ένα απρόσωπο, άψυχο μήνυμα από το Ταμείο ΜΑΣ με την επωνυμία ΤΑΠΑΣΑ, το τονίζω αυτό, ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ, χωρίς καμία ανθρώπινη προσέγγιση, ως ακριβώς συμπεριφέρονται τα πιστωτικά ιδρύματα.

"Το δάνειο σας, δεν εγκρίθηκε, λόγω μη ενεργής φορολογικής ενημερότητας". Όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι απανταχού εις την Ελληνική Επικράτεια, τον υπέρογκο φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσει και τα χίλια ευρώ, τον δοσοποιούμε και πληρώνουμε τις δόσεις μας κανονικά.

Πλην όμως, μέχρι να εξοφληθεί ολοσχερώς η οφειλή, δεν μπορείς να λάβεις φορολογική ενημερότητα, ως ενημερώθηκα από το λογιστή μου και τον Εφοριακό Υπάλληλο. Επίσης το ταμείο μας, δεν δέχεται την παρακράτηση υπό όρους.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλο του Ταμείου, η απάντηση ήτο, "καλό θα ήταν να εξοφληθεί η οφειλή, για να πάρεις το δάνειο"!!! Δηλαδή κ συνάδελφε εάν χρωστάω 3000€ στην Εφορία , θα έψαχνα χρήματα για να πληρώσω, ώστε να την εξοφλησω, για να πάρω από εσάς 2888€ και να τα επιστρέψω εκεί που τα βρήκα ?

Και τότε ποιο το νόημα, να ζητήσω από εσάς χρήματα για, ασθένεια, γάμο, θάνατο κτλ?

Ποιο το νόημα, της υποτιθέμενης βοήθειά σας στους εν ενεργεία συναδέλφους ?

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, Από τις κρατήσεις ΟΛΩΝ εμας υφίστασθε ως ταμείο. Δεν επαιτούμε, ούτε σας παρακαλάμε. Είστε υποχρεωμένοι να μας βοηθάτε. Δεν έχουμε που αλλού να απευθυνθούμε, κανένα άλλο ταμείο, από τα τόσα χρήματα που μας κρατάνε στην μισθοδοσία , δεν χορηγεί δάνεια και σε αυτό μερίδιο ευθύνης έχουν και τα συνδικαλιστικα μας όργανα, τα οποια δεν ασκούν την απαραίτητη νόμιμη πίεση.

Ακόμη, ούτε προκαταβολή μισθού πλέον μπορούμε να πάρουμε, την κόψανε και αυτή. Μην ξεχνάμε ότι: οι μισθοί μας, παραμένουν ίδιοι εδώ και χρόνια, έχουν ψαλιδιστεί αρκετά, δεν παίρνουμε δώρα και επιδόματα και μας κρατάνε ένα κάρο κρατήσεις.

Εάν θέλαμε δάνεια από τις Τράπεζες, θα πηγαίναμε εκεί, εάν θέλαμε ίδρυμα και όχι Ταμείο, θα ιδρύαμε τέτοιο.

Και αναλογιστείτε αξιαγάπητοι συνάδελφοι, ότι το έκτακτο δάνειο, το ζήτησα για να καλύψω, τα έξοδα νοσηλείας οικογενειακού μου προσώπου, για θεραπεία καρκίνου.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.

Αρχ/κας εν ενεργεία Π. Θ.


ΠΗΓΗ policenet.gr