Αστυνομικοί με επιστολή τους στον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, κάνουν λόγο για περιπολικά – φαντάσματα τα οποία υποτίθεται ότι περιπολούν τις βραδινές ώρες σε περιοχές της δυτικής Αττικής


Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία η οποία πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Τα μέλη της Ένωσης, με επιστολή τους στον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, κάνουν λόγο για περιπολικά – φαντάσματα τα οποία υποτίθεται ότι περιπολούν τις βραδινές ώρες σε περιοχές της δυτικής Αττικής.

Με απλά λόγια δηλαδή, η Ένωση καταγγέλλει πως ενώ στα επίσημα έγγραφα φαίνεται πως τα βράδια οι περιοχές της δυτικής Αττικής βρίσκονται υπό αστυνομική προστασία, η αλήθεια είναι ότι ουδείς κάνει περιπολία στις περιοχές αυτές. Και αυτό γιατί, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Ένωση αλλά και από αναφορές αστυνομικών, ως πλήρωμα των περιπολικών αυτών δηλώνονται ο αξιωματικός υπηρεσίας του οικείου Αστυνομικού Τμήματος καθώς και ο σκοπός του καταστήματος. Δύο άνθρωποι δηλαδή που οφείλουν και πρέπει να βρίσκονται στο αστυνομικό κατάστημα και όχι να περιπολούν.

To Newsbomb.gr μίλησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής κ. Γιώργο Σταματάκη, ο οποίος ανέφερε πως τα εν λόγω περιστατικά περιήλθαν σε γνώση του από αναφορές συναδέλφων του που υπηρετούν στην περιοχή

Όπως εξήγησε «γράφονται στα χαρτιά περιπολίες που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Φανταστείτε πως σαν οδηγός της περιπολίας εμφανίζεται ο αξιωματικός υπηρεσίας και συνοδός ο σκοπός του αστυνομικού καταστήματος. Δεν γίνονται και τα δύο. Θα γινόταν μόνο αν τους κλωνοποιούσαμε. Δεν γνωρίζω γιατί γίνεται αυτό και τι λόγους εξυπηρετεί. Γι’ αυτό ζητούμε ενδελεχή έρευνα και απόδοση ευθυνών. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες. Περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση του κυρίου υπουργού και να διαταχθεί έρευνα σε βάθος γιατί βγάζουμε ένα πρόσωπο της Αστυνομίας προς τα έξω που μόνο κολακευτικό δεν είναι».

«Το βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού που συνεπάγεται την αύξηση της εγκληματικότητας. Κάποιες υπηρεσίες υπολειτουργούν ενώ κάποιες άλλες είναι υδροκέφαλες όπως του αρχηγείου ή οι υπηρεσίες φυλάξεων υποτιθέμενων στόχων και επισήμων. Μπορεί να ένα τμήμα ασφαλείας με πέντε ή έξι άτομα να εξιχνιάσει μία υπόθεση, να χειριστεί μία πληροφορία ή να φέρει έναν έμπορο ναρκωτικών στη Δικαιοσύνη; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» επεσήμανε ο κ. Σταματάκης.


Η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

«Κύριε Υπουργέ,

Τα τεράστια προβλήματα με την αυξημένη εγκληματικότητα στην Δυτική Αττική είναι σε όλους γνωστά. Όπως και η ελλιπής αστυνόμευση η οποία είναι απότοκος της τεράστιας έλλειψης προσωπικού στις υπηρεσίες της περιοχής είναι επίσης γνωστή σε όλους, πλην όμως ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα γίνουμε μάρτυρες τέτοιων εξωφρενικών καταστάσεων και εξηγούμαστε:

Περιπολικά φαντάσματα (ανύπαρκτα), φαίνεται να περιπολούν κατά τις βραδινές ώρες -22:00-06:00- σε περιοχές της Δυτικής Αττικής με το πλήρωμα τους να αποτελείται από τον βραδινό αξιωματικό υπηρεσίας του οικείου Α.Τ. και τον σκοπό καταστήματος, όπως αυτό αναγράφεται σε καταστάσεις υπηρεσίας κάποιων υπηρεσιών. Επίσης, δίνεται προφορική εντολή στον βραδινό αξιωματικό υπηρεσίας όπως αυτός με την σειρά του δώσει ανάληψη υπηρεσίας εποχούμενης περιπολίας (ανύπαρκτη) στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να μην αποτυπώνεται η πρωτοφανής αυτή απάτη σε καταστάσεις της υπηρεσίας. Δηλαδή εάν αυτό το ειδικό όχημα όπως αναφέρεται, κληθεί να εκτελέσει περιπολία τότε θα πρέπει ένα από τα δυο να συμβεί:

Α) Κλειδωμένα αστυνομικά τμήματα και περιπολία ή

Β) Ανοιχτά αστυνομικά τμήματα και ανύπαρκτη περιπολία.

Ανήκουστα πράγματα δηλαδή.

Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ σε όλο της το μεγαλείο.

Τι επιτυγχάνει όμως έτσι ο εμπνευστής αυτής της πρωτοφανούς εξαπάτησης:

Δείχνει πρώτον ότι η περιοχή της Δυτικής Αττικής κατά τις βραδινές ώρες έχει εποχούμενες περιπολίες άρα και αστυνομεύεται (ποιος άραγε θα εξακριβώσει το αντίθετο;) και δεύτερον επιδεικνύει μια ορθολογική κατανομή του αστυνομικού προσωπικού η οποία όμως είναι ανύπαρκτη.

Κάποιοι συνειδητά εξαπατούν την κοινωνία, χλευάζουν τους αστυνομικούς και αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο και τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτές τις πράξεις…

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα παραπάνω είναι αμείλικτα.

Πρώτον γνωρίζει η φυσική ηγεσία για τα περιπολικά φαντάσματα στην Δυτική Αττική; Αν ναι υπάρχει μείζον ζήτημα. Αν όχι επίσης υπάρχει ζήτημα.

Και δεύτερον τι προτίθεται να πράξει για αυτή την πρωτοφανή απάτη;

Όλα τα ανωτέρω δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα ότι στην Δυτική Αττική κάποιοι προτιμούν να ηχούν τα όπλα, παρά η νομιμότητα, και αυτοί δεν είμαστε ούτε εμείς, ούτε οι αστυνομικοί της περιοχής που μάχονται καθημερινά, ούτε βεβαίως και οι πολίτες».ΠΗΓΗ newsbomb.gr