Την Δευτέρα 17-01-2022, μετά από πρόσκληση προς τις Ενώσεις Συνοριακών Φυλάκων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ Παναγιώτη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορ. Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Υπουργού λόγω της έναρξης εκπαίδευσης στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής των 400 Ειδικών Φρουρών για την στελέχωση των Ο.Π.Π.Ι.

Παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Υποστράτηγου κ. Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ, καλωσορίσαμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία και θέσαμε στον κ. Υπουργό, σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους αλλά και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας.
  • Συγκεκριμένα, τονίσαμε την άμεση αναγκαιότητα πρόσληψης νέων συνοριακών φυλάκων στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας τόσο στην α΄ ζώνη και β΄ ζώνη όσο και στις Υπηρεσίες διαχείρισης του μεταναστευτικού.
  • Εξήραμε την πρόοδο στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια αλλά παράλληλα σημειώσαμε εξειδικευμένες ελλείψεις σε ειδικά οχήματα μεταφοράς τύπου VAN και θερμικές κάμερες.
  • Τονίσαμε για πολλοστή φορά την αναγκαιότητα εξεύρεσης οριστικής λύσης στην παραμονή των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας με την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ».
  • Τέλος, αναλύσαμε θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων.
Στο πλαίσιο της ειλικρινούς συζήτησης επιβεβαιώσαμε το κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης με την Ηγεσία με γνώμονα, την διατήρηση του αισθήματος της ασφάλειας της κοινωνίας και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.


bordernews.gr