Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίζεται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής


Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ εργαζομένων στην Αστυνομία τις τελευταίες ημέρες, μια διάδοση που ακολουθεί την εκθετική αύξηση που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, 1.700 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί μόνο τις τελευταίες 4 ημέρες στις τάξεις της Αστυνομίας.

Η συντριπτική τους πλειοψηφία εντοπίζεται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με αποτέλεσμα να παρατηρούνται απουσίες στο σώμα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομία. Θυμίζουμε πως σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε περισσότερα από
 50.000 κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων σχεδόν 20.000 αφορούσαν στην Αττική.

Οι εντολές της ηγεσίας της Αστυνομίας

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ οι εντολές που έχουν δοθεί είναι τηλεργασία για όσους εργάζονται στην γραμματεία της Αστυνομίας και τροποποιήσεις στις υπηρεσίες των αστυνομικών.

Έτσι, θα επιλέγονται σταθερά ζευγάρια τόσο στα περιπολικά, όσο και στις μηχανές προκειμένου να περιορίζεται η επαφή αστυνομικών και να μπορεί να περιοριστεί η διάδοση σε περίπτωση διάγνωσης κρούσματος.

Τέλος, προκρίνεται η επιλογή να χωριστούν οι βάρδιες στην Αστυνομία σταθερά σε πρωινούς και απογευματινούς, ώστε να αποφεύγεται η επαφή όλων των εργαζομένων του σώματος με πιθανά κρούσματα και να μπορεί να γίνει πιο εύκολα η απομόνωσή τους.
ΠΗΓΗ lawandorder.gr