Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) της ΕΛ.ΑΣ εμπλουτίζει συνεχώς το στόλο της με πολύ δυνατά οχήματα. Το Newsauto παρουσιάζει μερικά από αυτά…

Με ακόμα περισσότερα και με πολύ δυνατά αυτοκίνητα εξοπλίζεται συνεχώς ο στόλος της επίλεκτης ομάδας των ειδικών δυνάμενων της ΕΛ.ΑΣ. (ΕΚΑΜ). Οι περισσότεροι γνωρίζουν τα Jeep Grand Cherokee παλιάς γενιάς που τα έχουμε δει σε πολλές επιχειρήσεις. Πρόσφατα και συγκεκριμένα πριν από 1.5 περίπου χρόνο προστέθηκαν και τα MRAP Τyphoon GSS-300.

Πρόκειται για ένα θωρακισμένο όχημα μήκους 6,65 μέτρων με βάρος 12.5 τόνους το οποίο μεταφέρει προσωπικό ενώ είχε κάνει και την εμφάνισή του στον Έβρο και στα σύνορα με την Τουρκία. Το τελευταίο μάλιστα πριν από έναν περίπου χρόνο είχαμε την ευκαιρία στο Newasuto να το δούμε και να το επεξεργαστούμε από κοντά.

Επιπλέον στο δυναμικό της ΕΚΑΜ υπάρχουν Mercedes ML που επιχειρούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Από εκεί και πέρα την παράσταση κλέβει και ένα Mercedes G.
Αγροτικά… και θωρακισμένα

Στα τέλη του 2020 παρουσιάστηκε και στόλος από Nissan Navara, τα οποία δέχτηκαν τροποποιήσεις για να μπορούν να αντιμετωπίσουν ειδικές καταστάσεις. Η Nissan εξοπλίζει την ΕΚΑΜ και με ένα παλιό όχημα ελευθέρου χρόνου, το Pathfinder.

Για μεταφορά προσωπικού χρησιμοποιείται και ένα Ford που είναι πλήρως θωρακισμένο και έχει εμφανιστεί σε ειδικές αποστολές (το είχαμε δει και στους Ολυμπιακούς αγώνες) αλλά και σε εκπαιδεύσεις της ΕΚΑΜ.
Τα συγκεκριμένα Mercedes επιχειρούν συνήθως στη Βόρεια Ελλάδα
Τα Jeep Grand Cherokee τα έχουμε δει σε πολλές επιχειρήσεις

Όλο και καλύτερος ο στόλος

Ο στόλος της ΕΚΑΜ αναβαθμίζεται συνεχώς και αναμένεται προστεθούν ακόμη περισσότερα οχήματ, που θα είναι ικανά να κινούνται τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου αλλά και να αντέχουν σε επιθέσεις από όπλα.
Το Τyphoon GSS-300 προστέθηκε πριν από 1.5 περίπου χρόνο στο στόλο της ΕΚΑΜ
Οι επίλεκτοι άνδρες της ΕΚΑΜ έχουν στην κατοχή τους και ειδικά διαμορφωμένα Nissan Navara
Πηγήnewsauto.gr