Η σπείρα με τα αναβολικά, ο ομογενής «εγκέφαλος» και η αποθήκη στην Πάτρα

Ένας Έλληνας ηλικίας 51 ετών, γεννημένος στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, είναι σύμφωνα με τις αρχές ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος προμήθειας και εμπορίας αναβολικών που εξαρθρώθηκε από την οικονομική αστυνομία.

Συνεργοί του ένας 42χρονος και ένας 37χρονος.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν διάφορους χώρους ως αποθήκες των σκευασμάτων, με τη μεγαλύτερη να εντοπίζεται στην Πάτρα, ενώ διακινούσαν τις παράνομες ουσίες σε ένα γυμναστήριο στη Ξάνθη και ένα κατάστημα στα Ιωάννινα.


Ταινίες γνησιότητας και ψευδή στοιχεία αποστολέα

Μάλιστα τοποθετούσαν πλαστές ταινίες γνησιότητας του ΕΟΦ πάνω στα κουτιά, ενώ για να αποστέλλουν τα δέματα τους στο εξωτερικό, δήλωναν ψευδή στοιχεία αποστολέα.

Στο πελατολόγιο τους, είχαν 27 αθλητές διαφόρων αθλημάτων, 10 γυμναστές και προπονητές καθώς και 10 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων. Η δράση του κυκλώματος είχε ξεκινήσει από το 2017, ενώ η εγκληματική οργάνωση είχε απλώσει τα «πλοκάμια» της μεταξύ άλλων σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Σημαντικό ρόλο στην εξάρθρωση της σπείρας έπαιξε και η Europol.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν, 135.000 δισκία με αναβολικές, εκατοντάδες χάπια ερωτικής διέγερσης, 124.620 ευρώ, ένα αεροβόλο πιστόλι και γεμιστήρα με 9 μεταλλικά σφαιρίδια, σιδερογροθιά, καθώς και ψηφιακούς δίσκους και κινητά τηλέφωνα.


ΠΗΓΗ lawandorder.gr