Ο σκύλος που τα πήρε στο κρανίο δε μάσαγε ούτε από Άμεση Δράση, ούτε από ΔΙΑΣ ούτε από τίποτα


(Σχεδόν) υπερβολικά σκληρός για να συλληφθεί αποδείχθηκε προχτές το απόγευμα ένας κάτοικος της Καλλιθέας. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο εν λόγω κάτοικος προέρχεται από την Κεντρική Ασία, αλλά δεν είναι άνθρωπος. Για την ακρίβεια, ανήκει στα πιο ντούκια από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου.

Γιατί αυτό που είχαν μπροστά τους κάμποσοι αστυνομικοί, ήταν ένα κεντροασιατικό ποιμενικό βάρους 60 κιλών. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, όταν ο ιδιοκτήτης του ειδοποίησε την Άμεση Δράση ότι έχει χάσει τον έλεγχο του ομολογουμένως XXL σκύλου του. Το σκηνικό είχε ως εξής: Ο εξαγριωμένος σκύλος είχε καταλάβει την αυλή ενός σπιτιού και δεν άκουγε κανέναν.

Όταν είδε τους αστυνομικούς, ο ταμπουρωμένος ιδιοκτήτης του τους φώναξε ότι τόσο αυτός όσο και αυτοί χρειάζονται αμέσως βοήθεια:

«Παιδιά κάντε κάτι, φωνάξτε να τον πάρουν, θα γίνει κακό. Σας παρακαλώ, αν βγει έξω, να είστε σε ετοιμότητα, δεν θα προλάβετε να αντιδράσετε.»

Τελικά, το αστυνομικό παρεάκι που μαζεύτηκε ήταν δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, τέσσερις της ΔΙΑΣ και άλλοι δύο από ένα περιπολικό της Τροχαίας. Για αρχή έκλεισαν τον δρόμο κοντά στο σπίτι και ειδοποίησαν τον Δήμο να στείλει κάποιον ειδικό. Όταν το σκυλί πήδηξε το φράχτη και βγήκε από το σπίτι, προσπάθησαν με επιτυχία να το κρατήσουν απασχολημένο για να μην το σκάσει. Αυτός ήταν σκύλος σε μέγεθος δεινοσαύρου που έκανε χαμό στην Καλλιθέα:
Εντέλει, στο πάρτι προστέθηκαν ένας αντιδήμαρχος του δήμου Καλλιθέας και στις 19:20 ένα άνθρωπος από τη Φιλοζωική στο Κορωπί, ο οποίος προσπάθησε να το πιάσει με το ειδικό μπαστούνι αλλά απέτυχε. Για να λήξει το θέμα χρειάστηκε να έρθει και ένα δεύτερο συνεργείο από τη Φιλοζωική. Το όλο σκηνικό κράτησε περίπου 5 ώρες.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Τάκης Κυριακάκος:

«Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε απασχολημένο το ζώο, ώστε να μην απομακρυνθεί απ’ το σημείο. Τελικά, γύρω στις 8 το βράδυ κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ζωντανό και να το βάλουν στο ειδικό όχημα. Μετά από 4 ώρες αποφύγαμε τα χειρότερα και για τους πολίτες και για το ζώο που σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαμε στο χθεσινό περιστατικό για την ψυχραιμία, την υπομονή και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν.»

Κι εμείς πάντως, κάπως έτσι θα το βλέπαμε:

Πηγή luben.tv