Ο μικρός Ράιαν ανασύρθηκε νεκρός από το πηγάδι στο οποίο παρέμεινε παγιδευμένος επί πέντε ημέρες στο χωριό Ιγκράν στο Βόρειο Μαρόκο, ανακοίνωσε το παλάτι, μεταδίδουν τα μαροκινά μέσα ενημέρωσης.


Οι διασώστες έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να φτάσουν στον παγιδευμένο πεντάχρονο και να τον σώσουν αλλα τελικά δεν τα κατέφεραν.

Το αγοράκι διέφυγε της προσοχής των γονιών του και γλίστρησε στη βαθιά τρύπα, βάθους3 2 μέτρων την ώρα που πατέρας του επισκεύαζε το πηγάδι.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση σωτηρίας του. Από το στενό μόλις 45 εκατοστών άνοιγμα του πηγαδιού αρχικά του έδωσαν οξυγόνο, νερό και τροφή αλλά δεν μπορούσαν να έχουν εικόνα.

Το επόμενο βήμα ήταν η εξόρυξη οριζόντιας σήραγγας μέχρι το σημείο που βρισκόταν. Μια επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, λόγω του κινδύνου κατολίσθησης του εδάφους γύρω από το πηγάδι.Οι μαροκινοί διασώστες είχαν εισέλθει από νωρίς το απόγευμα στο τούνελ που οδηγούσε στον θύλακα όπου βρισκόταν ο Ράιαν και συνοδεύονταν από ιατρική ομάδα,

Οι τελευταίες εικόνες από την κάμερα που είχε προωθηθεί στο εσωτερικό του πηγαδιού, έδειχναν το παιδί ξαπλωμένο στο πλευρό» .

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πλήθος χιλιάδων ανθρώπων είχε συρρεύσει και κατασκηνώσει παρά το κρύο στην ορεινή αυτή περιοχή του Ριφ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Μεταλλικά φράγματα είχαν τοποθετηθεί για να εμποδίσουν το πλήθος να πλησιάσει.


Καθώς οι εργασίες προχωρούσαν, οι άνθρωποι φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και χειροκροτούσαν για να ενθαρρύνουν τους διασώστες.

Το δράμα του Ράιαν προκάλεσε κύμα συγκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Μάγρεμπ μέχρι το Ιράν και από την Υεμένη μέχρι τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ   naftemporiki.gr