Της Ελένης Κωστοπούλου


Μέσα από τη στήλη μας "Πάμε Σινεμά" αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνουμε την ταινία "Η Ασυγχώρητη", με πρωταγωνίστρια την Αμερικανίδα, βραβευμένη με Όσκαρ, Σάντρα Μπούλοκ.

Υπόθεση

Μια γυναίκα που καταδικάστηκε για φόνο βγαίνει απ' τη φυλακή σε μια κοινωνία που δεν τη συγχωρεί και ψάχνει τη μικρή αδελφή της που αναγκάστηκε κάποτε να εγκαταλείψει.

Πρωταγωνιστούν: Σάντρα Μπούλοκ, Βίνσεντ Ντ' Ονόφριο, Βαϊόλα Ντέιβις

Σκηνοθεσία: Nora Fingscheidt, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Peter Craig, Hillary Seitz και Courtenay Miles.

"Η Ασυγχώρητη", είναι ένα κοινωνικό δράμα μυστηρίου με ενδιαφέρουσες ανατροπές και εξαιρετικές ερμηνείες.


Όταν αποφυλακίζεται η Ρουθ έχει μια αποστολή, να εντοπίσει τη μικρή αδερφή της, η οποία δεν τη θυμάται καν, αλλά η ίδια προσπαθεί μέσα από διαδικασίες να ψάξει να βρει την ανάδοχη οικογένεια... Όμως, όπου πηγαίνει η Ρουθ είναι πάντα η «φονιάς ενός μπάτσου», ένα στίγμα με το οποίο δύσκολα μπορείς να σταθείς στα πόδια σου.

Θα τα καταφέρει άραγε η πρωταγωνίστρια μας;

Μία ταινία που κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση σε πολλές χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Και επειδή είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της Σκηνοθεσίας, θα πούμε μερικά πράγματα για την Γερμανίδα σκηνοθέτιδα και σεναριογράφο Νόρα Φίνγκσαϊντ (Systemsprenger/ System Crasher).

Η Φίνγκσαϊντ έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία Systemsprenger που έκανε πρεμιέρα το 2019 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Alfred Bauer για τη χάραξη νέων προοπτικών στον κινηματογράφο. Έκτοτε, η ταινία έχει τιμηθεί με 24 διεθνή βραβεία, ενώ επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει τη Γερμανία στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ του 2020.




bordernews.gr