Τέλος στη δράση απατεώνων έβαλε η αστυνομία στο Ναύπλιο. Εξαπατούσαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ.


Μέχρι να συλληφθούν στο Ναύπλιο, οι τρεις απατεώνες πρόλαβαν να δράσουν σε Ηλεία, Αχαΐα και Αργολίδα, παριστάνοντας συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Στόχευαν κυρίως ηλικιωμένους από τους οποίους άρπαξαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και ένα ρολόι.

Τους δράστες συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Κορινθίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν στην περιοχή των διοδίων του Κιάτου, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και στη συνέχεια ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, το οποίο είχε ήδη ξεκινήσει έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης απάτης που είχε σημειωθεί στην περιοχή του Αργολικού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή τους, είχαν μεταβεί στην Κοινότητα Μυρσίνης, του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στην Ηλεία, όπου, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και με το πρόσχημα βλάβης, μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης.

Στη συνέχεια έπεισαν την ηλικιωμένη να αφήσει σε εμφανές σημείο χρήματα και το κινητό τηλέφωνό της, προκειμένου, όπως της είπαν, να τα προστατεύσουν από δήθεν πυρκαγιά. Μετά από λίγο οι τρεις άνδρες άρπαξαν τα χρήματα και το κινητό τηλέφωνο και έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις συλληφθέντες είχαν διαπράξει πριν από πέντε ημέρες, με την ίδια μεθοδολογία, ακόμη δύο κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, στο Αίγιο και το Αργολικό.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.


ΠΗΓΗ  newsit.gr