Της Ελένης Κωστοπούλου

Μέσα από τη στήλη μας "Πάμε Σινεμά" αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνουμε την ταινία Bronx ή αλλιώς το Rogue City.

Ένα θυελλώδες γεμάτο ένταση και δράση γαλλικό αστυνομικό θρίλερ του 2020 που σκηνοθετείται και γράφτηκε από τον Olivier Marchal.

Υπόθεση

Ανάμεσα στην αστυνομική διαφθορά και τον πόλεμο των συμμοριών της Μασσαλίας, ένας αστυνομικός πρέπει να προστατεύσει την ομάδα του παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του.

Πρωταγωνιστούν: Λανίκ Γκοτρί, Στανισλάς Μέρχαρ, Kaaris,Νταβίντ Μπέλ, Ζαν Ρενό, Κλαούντια Καρτινάλε και Ζεράρ Λανβάν.

Βρισκόμαστε στη Μασσαλία, όταν γίνεται μια σφαγή σε ένα παραλιακό μπαρ. Ο Βρόνσκι, αστυνομικός του τμήματος κατά των συμμοριών αναλαμβάνει την έρευνα. Τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα όταν εμπλέκονται και άντρες του αστυνομικού τμήματος.


Μια ταινία που ακολουθεί τη γαλλική συνταγή ψυχογραφήματος και της αδρής περιγραφής χαρακτήρων. Οι χαρακτήρες μας είναι άνθρωποι με αδυναμίες και ελαττώματα που εύκολα μπορούν να παρασυρθούν, αλλά και με ένα φινάλε που δεν το περιμένει κανείς.

Ολιβιέ Μαρσάλ

Γεννημένος στις 14 Νοεμβρίου του 1958 στο Ταλάνς της Γαλλίας ο Olivier Marshal είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πρώην αστυνομικός.

Το 2005, προτάθηκε για τα τρία βραβεία Cèsar για την ταινία 36 Quai des Orfèvres. Επίσης, δημιούργησε ένα από τα πιο δημοφιλή δράματα της γαλλικής αστυνομίας Braquo και έγραψε και σκηνοθέτησε κάποια επεισόδια στην πρώτη του σεζόν.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε και κάποιες ταινίες του όπως: "Βρώμικος κόσμος", "Bronx", "A Gang Story", "The Crimson Rivers", "Carbon", "The Last Deadly Mission"...
bordernews.gr