Θέματα ασφαλείας ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου συζητήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη συνάντηση εργασίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.


Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Θεοδωρικάκο την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων σε τουριστικές δομές, αεροδρόμια, στην Αττική και στα νησιά που είναι brand τουριστικοί προορισμοί. Όπως δήλωσε, «οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και ο τουρισμός πάνε μαζί με την ασφάλεια, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε επιτυχημένη τουριστική περίοδο, που θα έρθει να δώσει εισόδημα και στήριξη στη μέση ελληνική οικογένεια, ανάπτυξη στις μεγάλες, μεσαίες και μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και, φυσικά, στους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ασχολούνται με τον Τουρισμό».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε
ότι ο τουρισμός και φέτος αναμένεται να είναι η αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης, με πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η ασφάλεια.

Για τον σκοπό αυτό ενισχύουμε κατά 50% τις πρόσθετες θέσεις Ελλήνων αστυνομικών που θα στελεχώσουν τα κρίσιμα αεροδρόμια, τους κρίσιμους συνοριακούς σταθμούς, καθώς και τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, που αποτελούν τα κέντρα της τουριστικής βιομηχανίας μας. Με αυτό τον τρόπο συνδράμουμε στο να υπάρχει ασφάλεια για τους πολίτες, για τους κατοίκους, για τους τουρίστες ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι είναι καλοδεχούμενοι στην όμορφη χώρα μας και ότι εδώ μπορούν να περάσουν τις διακοπές τους με απόλυτη ασφάλεια.

Ταυτόχρονα, ενισχύουμε την συνεργασία μας με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους δήμους και τις περιφέρειες και την συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, ώστε οι αστυνομικοί να βρεθούν σε αυτές τις θέσεις. Εγκαίρως ξεκινούμε από την Μάρτη και θα κλιμακώσουμε τις μεταθέσεις ανάλογα με τις τουριστικές ροές.

Ταυτόχρονα τίθενται σε εγρήγορση και κινητοποίηση και οι δυνάμεις της τουριστικής αστυνομίας για να συνδράμει και εκείνη από την πλευρά της στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και στην ασφάλεια πολιτών και τουριστών».

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο κ. Θεοδωρικάκος, τον Μάρτιο θα μεταβούν στον Προμαχώνα 34 αστυνομικοί, προκειμένου να συνδράμουν στους αναγκαίους ελέγχους και να αποφευχθούν προβλήματα στις μετακινήσεις ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.


ΠΗΓΗ naftemporiki.gr