Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρία μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το αρχηγικό στέλεχος.


Προηγήθηκε επιστάμενη και μεθοδική έρευνα της παραπάνω Υπηρεσίας σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών, τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς και το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας Κιλκίς.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 41 και 45 από τα Σκόπια και 40 ετών, αλβανικής καταγωγής σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβασης του Νόμου περί αλλοδαπών, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβασης της Νομοθεσίας περί ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι αρχηγικό μέλος του εν λόγω κυκλώματος αποτελούσε ο 41χρονος με άμεσο συνεργό τον 45χρονο, οι οποίοι μεσημβρινές ώρες χθες (02-03-2022) σε αγροτικό δρόμο πλησίον των συνόρων της Ελλάδας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας διαπιστώθηκε ότι κατείχαν δύο σάκους που περιείχαν σαράντα δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 44 κιλών και 122 γραμμαρίων οπότε και συνελήφθησαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας στην περιοχή των Διαβατών Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε και συνελήφθη το τρίτο μέλος του κυκλώματος που παρουσιάστηκε για την παραλαβή ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και το οποίο κατείχε το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ ως αμοιβή για τη μεταφορά της προαναφερόμενης ποσότητας κάνναβης προς τη Θεσσαλονίκη.

Πέραν της ποσότητας των ναρκωτικών ουσιών, κατασχέθηκαν συνολικά 4 κινητά τηλέφωνα, 1 φορητός πομποδέκτης και 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Επιπλέον προέκυψε ότι σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης της κας. Ανακρίτριας του 4ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για το κακούργημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της εισαγωγής στην επικράτεια, κατοχής και μεταφοράς από υπαίτιο που διακινεί ναρκωτικές ουσίες κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος που υπερβαίνει το ποσό 75.000,00 ευρώ και 1 καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για την πράξη της συμμορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


ΠΗΓΗ