Όταν το κρουαζιερόπλοιο MSC Seaside έκανε την παρθενική του επίσκεψη στη Βαλένθια της Ισπανίας την περασμένη εβδομάδα, σε δέκα από τους επιβάτες της επιφύλασσαν μια έκπληξη οι αρχές.

Η εθνική υπηρεσία επιβολής του νόμου της Ισπανίας διεξήγαγε έλεγχο των αποσκευών των επιβατών από το Seaside με την βοήθεια ενός σκύλου. Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν 15 βαλίτσες που περιείχαν κοκαΐνη, επιμελώς κρυμμένη σε ψεύτικους πάτους. Η συνολική ποσότητα που βρέθηκε έφτασε τα 54 κιλά!

Το Γραφείο Ανάλυσης και Έρευνας της Guardia Civil (ODAIFI) συνέλαβε 10 επιβάτες που είχαν σχέση με την κατάσχεση, μεταξύ των οποίων τέσσερις άνδρες και έξι γυναίκες. Η κοκαΐνη βρέθηκε όλη στις αποσκευές των γυναικών.

Όλοι ήταν υπήκοοι Βραζιλίας, ηλικίας 23-50 ετών. Σύμφωνα με τον ODAIFI, οι συλληφθέντες έχουν σχέσεις όχι με μία αλλά με δύο διαφορετικές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος. Δεν είναι γνωστό αν συνεργάζονταν όλοι, ή αν οι δύο ομάδες έτυχε να διεξάγουν ταυτόχρονα δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις λαθρεμπορίου στο ίδιο πλοίο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ομάδες λαθρεμπόρων σκόπευαν να μεταφέρουν τα ναρκωτικά τους σε διαφορετικούς προορισμούς: το ένα σετ κατευθυνόταν στη Μαδρίτη και το άλλο στη Λισαβόνα.

Το MSC Seaside έφτασε στη Βαλένθια από το λιμάνι του Σάντος της Βραζιλίας, ένα διαβόητο κέντρο για το λαθρεμπόριο βολιβιανής κοκαΐνης. Σύμφωνα με το Insight Crime, το εμπόριο ναρκωτικών της Σάντος ελέγχεται από τη συμμορία Primeiro Comando da Capital (PCC), η οποία έχει περιφερειακές συνδέσεις για τη μεταφορά βολιβιανών ναρκωτικών μέσω της Παραγουάης στη Βραζιλία.

Πηγή e-nautilia.gr