Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Αστυνομίας μετά από την καταγγελία της κοπέλας ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον πατέρα της.

Μια νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μιας 16χρονης, η οποία κατήγγειλε για βιασμό τον πατέρα της, απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, κατόπιν παραγγελίας για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Προηγήθηκε η έκδοση διάταξης του εισαγγελέα υπηρεσίας για την απομάκρυνση της ανήλικης από την οικία της και την προσωρινή διαμονή της σε προστατευμένο περιβάλλον, καθώς και την απαγόρευση επικοινωνίας μεταξύ υπαιτίου και θύματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η dimokratiki της Ρόδου, κρίθηκε ότι η ανήλικη, που διανύει την ευαίσθητη εφηβική ηλικία, επειδή οι γονείς της δεν μπορούν να την προστατεύσουν, πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από το οικογενειακό της περιβάλλον λόγω των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και διατάχθηκε η προσωρινή διαμονή της σε προστατευμένο περιβάλλον και συγκεκριμένα στην οικία συγγενικού της προσώπου.

Η υπόθεση κινήθηκε την 31η Μαρτίου 2022, μετά από αναφορά διευθυντή Λυκείου
της Ρόδου για την κακοποίηση της 16χρονης. Μια μέρα νωρίτερα, εργαζόμενη στο κυλικείο του σχολείου παρουσιάστηκε ενώπιον της υποδιευθύντριας και ενημέρωσε πως η μαθήτρια της αποκάλυψε πως βιάστηκε από τον βιολογικό της πατέρα προ δεκαημέρου.

Η μαθήτρια ακολούθως φέρεται, κλαίγοντας, να επανέλαβε την καταγγελία της αυτή και στην υποδιευθύντρια του σχολείου, λέγοντάς της μάλιστα πως δεν θέλει να ξαναπάει στο σπίτι της.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, που διενεργεί έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας η μητέρα της ανήλικης φέρεται να διαψεύδει τους ισχυρισμούς της, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση της ίδιας παρουσία παιδοψυχολόγου.


ΠΗΓΗ in.gr