Από το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η ΑΑΔΕ για την καταστολή του λαθρεμπορίου κατασχέθηκαν πάνω από 36 εκατ. λαθραία τσιγάρα.

Μετά από ανάλυση κινδύνου του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου, επιλέχθηκε για έλεγχο εμπορευματοκιβώτιο με δηλωθέν εμπόρευμα «ξύλινα μαχαιροπήρουνα», για τα οποία είχε κατατεθεί αίτημα για σιδηροδρομική μεταφορά στη Βουλγαρία και βρισκόταν σε περιβάλλοντα χώρο Λογιστικής Αποθήκης.

Αρχικά έλεγξε το εμπορευματοκιβώτιο ο σκύλος ανιχνευτής καπνικών “Χάκερ” και στη συνέχεια διενεργήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος στο υπόλοιπο φορτίο, που είχε φτάσει οδικώς τις προηγούμενες ημέρες και παρέμενε στην Αποθήκη.

Ο έλεγχος οδήγησε στην ανακάλυψη 36,1 εκατ. λαθραίων τσιγάρων, που είχαν δηλωθεί ως «ξύλινα μαχαιροπήρουνα» και «υποδήματα ασφαλείας», τα οποία είχαν φτάσει οδικώς απ΄ την Βουλγαρία με αποστολείς ελληνικές επιχειρήσεις και ως παραλήπτες επιχειρήσεις στην Τσεχία. Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι ανέρχονται συνολικά σε 7,32 εκατ. ευρώ.

Με τη συνδρομή του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου η Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Αττικής διαπίστωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν υφίστανται στις δηλωθείσες έδρες.

Πηγή newsit.gr