Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από επιβάτες στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών


Συνελήφθησαν -3- μέλη της


Εξιχνιάστηκαν -3- περιπτώσεις κλοπών και -3- απόπειρες κλοπής


Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από επιβάτες στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 5-4-2022 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 41, 48 και 53 ετών, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπής προσωπικών αντικειμένων από επιβάτες, που κινούνταν στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και μετά από ενδελεχή έρευνα, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης με διαρκή και μεθοδικό τρόπο δράσης και ταυτοποιήθηκαν τα τρία (3) μέλη που την απάρτιζαν.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης, ο 53χρονος είχε ιδιαίτερη ικανότητα στην αφαίρεση πορτοφολιών χωρίς να γίνεται αντιληπτός, χρησιμοποιώντας το σακάκι του που ακουμπούσε στους ώμους του και μαντήλι για να κρύβει τα δάκτυλά του.

Τα άλλα δύο μέλη συνέδραμαν, με την επιτήρηση του χώρου και την αναζήτηση των κατάλληλων συνθηκών, προκειμένου να δράσει ο 53χρονος. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό στο σημείο της κλοπής.

Τόσο στην κατοχή τους, όσο και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των -380- ευρώ
  • -10- πορτοφόλια,
  • πλήθος τσαντών και κοσμημάτων
  • -4- κινητά τηλέφωνα
  • λοστός
  • χαρτονομίσματα αξίας 43.000 δραχμών
Από την έρευνα εξιχνιάσθηκαν -3- περιπτώσεις κλοπών και -3- απόπειρες κλοπής, από επιβάτες στους χώρους του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


ΠΗΓΗ astynomia.gr