Ακόμα μία δύσκολη νύχτα ήταν αυτή του περασμένου Σαββάτου,
μια από τις πολλές που απλά έτυχε να δει το φως της δημοσιότητας, εξ αιτίας του θανάτου μιας παράτυπης μετανάστριας μετά από πυροβολισμό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Συνοριακών Φυλάκων στον Έβρο, οι Ελληνικές Αρχές δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από την τουρκική πλευρά. Σημειώνεται πως ενώ από τα πυρά που εκτοξεύθηκαν από την τουρκική πλευρά έχασε τη ζωή της μία μετανάστρια που επέβαινε σε βάρκα λαθροδιακινητών, ενώ οι Ελληνικές δυνάμεις διέσωσαν ακόμα τέσσερα άτομα, ανάμεσα τους και ένα παιδί.

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε και η ΕΛ.ΑΣ. υπογραμμίζοντας ότι η γυναίκα πυροβολήθηκε πισώπλατα

Χρ.Γιαλαμάς: Πώς έγινε το επεισόδιο με τη νεκρή γυναίκα στον Έβρο

Στην περιοχή του Σουφλίου, εκεί που πρέπει να βρίσκονται οι συνοριοφύλακες, συνάδελφοι μας εντόπισαν μία πλαστική λέμβο να έρχεται προς την Ελληνική όχθη. Δηλώσαμε την ιδιότητα μας και χρησιμοποιήσαμε ηχητικά και φωτεινά σήματα. Αμέσως από την απέναντι όχθη άρχισε καταιγισμός πυρών. Οι συνάδελφοί μου αμέσως καλύφθηκαν και ανταπέδωσαν με προειδοποιητικά πυρά στον αέρα, για να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις ριπές που έρχονταν προς την Ελληνική όχθη, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν εάν ήταν πυρά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής ή πυρά από τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών, λόγω του σκοταδιού που επικρατούσε στην περιοχή. Όταν σταμάτησε όλος αυτός ο καταιγισμός των πυροβολισμών, μπόρεσαν και έφτασαν στην όχθη. Εκεί διέσωσαν πέντε άτομα ανάμεσα στους και ένα παιδί, δυστυχώς όμως επέπλεε μία γυναίκα νεκρή. Κατάφεραν όμως με αυτοθυσία να διασώσουν τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ήταν δύσκολο το περιστατικό αλλά η διαχείριση του με ψυχραιμία, υπομονή, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό αποσόβησε τα χειρότερα».

Κυκλώματα λαθροδιακινητών στον ποταμό Έβρο

Ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς επισημαίνει ότι τον τελευταίο καιρό τα αδίστακτα κυκλώματα των λαθροδιακινητών έχουν αυξήσει τις ροές στον ποταμό Έβρο. «Έχουμε γίνει πολλές φορές μάρτυρες το τελευταίο διάστημα πυροβολισμών στις όχθες του Έβρου. Κυρίως από τα κυκλώματα αλλά και από την Τουρκική στρατοχωροφυλακή. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας. Ζητάμε την στήριξη της πολιτείας στα αιτήματα μας ώστε να φυλάμε τα σύνορα κάθε φορά που μας καλεί το καθήκον και να ανταπεξερχόμαστε στις δύσκολες καταστάσεις», καταλήγει.

Πηγή pameevro.gr