Οι επιθέσεις σε βάρος Ρώσων και Ουκρανών μεταναστών στην Γερμανία έχουν αυξηθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ σε σχόλιά της που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η Φέζερ δήλωσε στην Neue Osnabruecker Zeitung αυτή την εβδομάδα από το τέλος Φεβρουαρίου η αστυνομία κατέγραψε 308 αντιρωσικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και 15 βίαιων ενεργειών.

«Τα αδικήματα σε βάρος Ρώσων και ρωσικών εγκαταστάσεων αυξάνονται», δήλωσε η υπουργός.

Περίπου 250.000 μετανάστες που έχουν γεννηθεί στη Ρωσία και 150.000 άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στην Ουκρανία ζούσαν στη Γερμανία πριν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δώσει εντολή σε ρωσικά στρατεύματα να εισβάλουν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, που οδήγησε πάνω από 300.000 Ουκρανούς να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τις ενέργειές της «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» της γειτονικής της χώρας.

Σύμφωνα με τη Φέζερ, έχουν επίσης αυξηθεί οι επιθέσεις σε βάρος Ουκρανών, με 109 αδικήματα να καταγράφονται από τα τέλη Φεβρουαρίου, μεταξύ των οποίων και 13 βίαιων ενεργειών, όπως η πρόκληση σωματικής βλάβης. Τα περισσότερα αδικήματα αφορούν πρόκληση καταστροφών σε ακίνητη περιουσία, προσβολές και λεκτικές απειλές.

«Αυτή η σύγκρουση δεν θα πρέπει να επιτραπεί να παρεισφρήσει στην κοινωνία μας», δήλωσε η Φέζερ. «Πρέπει να θυμίζουμε στον κόσμο ότι αυτός είναι ο εγκληματικός πόλεμος του Πούτιν. Δεν είναι ο πόλεμος ανθρώπων με ρωσικές ρίζες που ζουν εδώ, στη Γερμανία».


ΠΗΓΗ   iefimerida.gr