«Στόχος μας είναι μία Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική απέναντι σε κάθε μορφή εγκλήματος, φιλική απέναντι στους πολίτες και ιδιαίτερα απέναντι στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι είναι το αύριο του τόπου μας».

Αυτό είπε ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη κατά την τελετή παράδοσης και ανάληψης καθηκόντων του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Σκούμα, που έγινε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, στην Αμυγδαλέζα.

Και συνέχισε μιλώντας για τους στόχους: «Μία Αστυνομία σταθερός υπερασπιστής της δημοκρατικής νομιμότητας, που οφείλει να λειτουργεί με διαφάνεια, να απαλλάσσεται από γραφειοκρατικά πάρεργα και να είναι αφοσιωμένη στην ασφάλεια του ελληνικού λαού και της πατρίδας, σε όλα τα μέτωπα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και κάθε σύγχρονης μορφή βίας και εγκληματικότητας, στηρίζοντας συνεχώς την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή σε αυτόν τον τόπο».
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που είχε με τον απερχόμενο αρχηγό της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκη, με στόχο την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη και της χώρας, καθώς και στις σημαντικές μεταρρυθμιστικές τομές που έγιναν για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, την ψηφιοποίηση διαδικασιών και την ταυτόχρονη ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις γειτονιές για την καταπολέμηση του εγκλήματος: «Επιταχύνθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και απελευθερώνονται διαρκώς αστυνομικές δυνάμεις που απαλλάσσονται από πάρεργα, για να αφοσιωθούν σε αυτό καθαυτό το έργο της αστυνόμευσης, για το οποίο έχουν κληθεί να υπηρετήσουν. Υπερδιπλασιάστηκαν οι νυχτερινές περιπολίες στο λεκανοπέδιο Αττικής, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εξιχνιάστηκαν δεκάδες εγκληματικές υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει την κοινωνία και η εγκληματικότητα που χτυπά την πόρτα της μέσης ελληνικής οικογένειας έχει μειωθεί σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια κατά 30%. Η συνεργασία μας υπήρξε εξαιρετική, δημιουργική και καρποφόρα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός.

Αμέσως μετά, ο κύριος Θεοδωρικάκος εξήρε τις ικανότητες του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κ. Σκούμα, υπογραμμίζοντας: «Είναι ένας πανάξιος αξιωματικός που έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη τις ικανότητές του σε πολύ δύσκολες στιγμές. Αφοσιωμένος στην αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, άνθρωπος με βαθιά δημοκρατική συνείδηση και αίσθηση καθήκοντος, με καθοριστική συμβολή στο να κρατηθεί όρθια η χώρα εκείνον τον τόσο δύσκολο Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020, όταν η Ελλάδα αναμετρήθηκε με την ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά της σύνορα στον Έβρο. Ήταν εκεί, μαζί με όλους τους Έλληνες αστυνομικούς, για να κάνουν πράξη τις κρίσιμες αποφάσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης που κράτησαν όρθια την χώρα».

Επίσης, ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη ενότητας και αλληλεγγύης, τονίζοντας: «Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, οι Έλληνες οφείλουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας».

Πηγή newsit.gr