Μήνυμα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου για το Πάσχα


Oι Άγιες ημέρες της Eβδομάδας των Παθών και η προσμονή της Ανάστασης του Κυρίου βρίσκουν την ανθρωπότητα και ειδικά την Ευρώπη εν μέσω πρωτόγνωρης για τα μεταπολεμικά δεδομένα δοκιμασίας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η επαπειλούμενη επισιτιστική κρίση στην «ουρά» της πανδημίας του Covid -19, συνιστούν μία πραγματικότητα περιφερειακής και παγκόσμιας αναδιάταξης και αβεβαιότητας.

Οι ημέρες αυτές του Πάσχα θα βρουν για μία ακόμη φορά τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, στους δρόμους, στα Tμήματα, στα Επιχειρησιακά Κέντρα των Αστυνομικών Υπηρεσιών όλης της Ελλάδος. Μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους να συμβάλλουν στο μέγιστο βαθμό στην ασφάλεια όλων των συμπολιτών μας.

Επίσης το Σωφρονιστικό Προσωπικό και τα στελέχη της Εξωτερικής Φρουράς και των λοιπών Yπηρεσιών όλων των Καταστημάτων Κράτησης παραμένουν στις επάλξεις, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία αλλά και στηρίζοντας με ανθρώπινο τρόπο τους κρατούμενους και τις οικογένειές τους.

Σε μία τόσο δυσμενή συγκυρία νιώθω την ανάγκη, μαζί με τις θερμότερες ευχές μου για Καλό Πάσχα, να σημειώσω ότι η ψυχική ανάταση, τα μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης αυτών των ξεχωριστών ημερών θα πρέπει να μας συνοδεύσουν και να ενισχύουν την αίσθηση του καθήκοντος και της Εθνικής ευθύνης, την εμπέδωση των οικογενειακών δεσμών και τη συμπαράσταση στο συνάνθρωπό μας περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Την επόμενη μέρα, όσο δύσκολη κι αν αποδειχθεί, θα την αντιμετωπίσουμε με τον πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό τρόπο, όσο περισσότερο αλληλέγγυοι, υπεύθυνοι και συνεκτικοί παραμένουμε μεταξύ μας.

Καλή Ανάσταση,

το Θείον Φως ας φωτίζει και συνδράμει

όλους !


bordernews.gr