Στον μεθοριακό σταθμό πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου με τον Αλβανό ομόλογό του στην οποία μετείχαν αξιωματικοί και των δύο πλευρών.


Συζητήθηκαν τόσο ζητήματα που σχετίζονται με την προετοιμασία του κοινού σημείου επαφής όσο και θέματα ενίσχυσης των συνόρων ενόψει των εορτών του Πάσχα και του καλοκαιριού όπου αναμένεται αυξημένη κίνηση μετά και την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων.

«Σκοπός είναι να κάνουμε αποδοτικότερη τη συνεργασία μας. Θέλουμε η διασυνοριακή συνεργασία να είναι σε 24ωρη βάση 365 μέρες τον χρόνο. Σε αυτό θα βοηθήσει η λειτουργία εντός του έτους του Κέντρου Ανταλλαγής Πληροφοριών που θα είναι στελεχωμένο με στελέχη και των δύο χωρών» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα καλύτερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας για την διευκόλυνση όσων κινηθούν τις ημέρες του Πάσχα.

«Θα λάβουμε όλα τα πρακτικά μέτρα και στις δύο πλευρές ώστε όσοι ταξιδέψουν από τα μεθοριακά σημεία να διευκολύνονται στην κίνησή τους και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που καταγράφηκαν στο παρελθόν. Να επισημάνω τη σταθερή θέση για την στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανία και είμαστε φίλοι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα φιλίας και στρατηγικής συνεργασίας και μήνυμα στο οργανωμένο έγκλημα ότι κάνουμε ότι είναι δυνατό για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι σε περιόδους με μεγάλη κίνηση στην Κακαβιά είναι αναπόφευκτο να υπάρχουν καθυστερήσεις καθώς θα πρέπει να τηρούνται κανόνες ελέγχου.

Συμπλήρωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα γίνει η μέγιστη προσπάθεια για επίλυση προβλημάτων που έχουν καταγραφεί στο παρελθόν. Απηύθυνε παράκληση προς όλους όσους ταξιδέψουν να δείξουν κατανόηση και διάθεση συνεργασίας με τις αρχές και κατέληξε επαναλαμβάνοντας ότι κοινός στόχος είναι η διευκόλυνση των πολιτών.


ΠΗΓΗ   epiruspost.gr