Της Ελένης Κωστοπούλου


Μέσα από τη στήλη μας "Πάμε Σινεμά" αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνουμε την σκανδιναβική αστυνομική σειρά μυστηρίου, "Ο Καστανάνθρωπος" (The Chestnut Man). (2021) (Netflix).

Υπόθεση

Μια φιγούρα φτιαγμένη από κάστανα είναι το μόνο στοιχείο που έχουν δύο ντετέκτιβ, για να πιάσουν τον φονιά που συνδέεται με την εξαφάνιση του παιδιού μιας πολιτικού.

Πρωταγωνιστούν: Ντανίκα Κούρτσιτς, Μίκελ Μπο Φούλσγκαρντ,Ίμπεν Ντόρνερ

Δημιουργοί: Σόρεν Σβάιστρουπ, Ντόρτε Β. Χου,Ντέιβιντ Σαντρόιτερ, Μίκελ Σέρουπ

Από μυθιστόρημα του Σόρεν Σβάιστρουπ ("The Killing"). Με τους Ντανίκα Κούρτσιτς και Μίκελ Μπο Φέλσγκαρντ ("Η Βροχή").


Η σειρά

Ένας ψυχοπαθής σκορπά τον τρόμο στην Κοπεγχάγη. Μια νεαρή γυναίκα εντοπίζεται βάναυσα δολοφονημένη σε μια παιδική χαρά, με κομμένο το ένα της χέρι. Σε κάθε αιματοβαμμένο τόπο εγκλήματος αφήνει την “ταυτότητά” του: Τί ήταν αυτό που άφηνε; Έναν καστανάνθρωπο, μια χειροποίητη κούκλα φτιαγμένη από σπίρτα και δύο κάστανα. Εξετάζοντας τις κούκλες, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και οι ντετέκτιβ που χειρίζονται την υπόθεση σύντομα ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες αποδεικτικό στοιχείο για τον καστανάνθρωπο. Το στοιχείο παραπέμπει σε ένα κορίτσι που εξαφανίστηκε έναν χρόνο πριν και θεωρήθηκε νεκρό, την κόρη της πολιτικού Ρόζα Χάρτουνγκ (Ίμπεν Ντόρνερ).


Πρόκειται για μία τραγική σύμπτωση ή κάτι πολύ πιο διεστραμμένο; Ένα είναι όμως το σίγουρο... κανείς δεν είναι ασφαλής.

Θα καταφέρουν άραγε να ανακαλύψουν και να πιάσουν τον ένοχο ή η ιστορία του Καστανάνθρωπου θα μείνει ως μια αποτυχημένη υπόθεση της αστυνομίας αλλά επιτυχημένη για τον ίδιο;


Μια σειρά που την χαρακτηρίζει το καλό σενάριο, η ανατροπή και το μυστήριο. Επίσης, διακρίνεται εκτός από το τρομερό σενάριο, και η πολύ καλή φωτογραφία που έχει η σειρά.

Βλέπουμε πολύ ωραία πλάνα από την χειμωνιάτικη και “σκοτεινή” Κοπεγχάγη.


Αξίζει να αναφερθεί, ότι "Ο Καστανάνθρωπος" έχει γυριστεί στην Κοπεγχάγη και αποτελείται από έξι επεισόδια των 50 λεπτών.

Σκηνοθεσία Μίκελ Σέρουπ

Ο Mikkel Serup γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1973 στο Århus της Δανίας. Είναι σκηνοθέτης και συγγραφέας, γνωστός για το The Chestnut Man (2021), το Forbrydelsen (2007) και το Pound for Pound (2017)


bordernews.gr