Μέσα από τη διαδρομή μας στην αστυνομική φιλολογία θα σας παρουσιάσουμε το ανατριχιαστικό μυθιστόρημα της πολυβραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως Κλαιρ Μάκιντος "Ομηρία", από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

Η Clare Mackintosh είναι η πολυβραβευμένη συγγραφέας των µπεστ σέλερ Σ’ άφησα, Σε είδα και Ξέχασέ µε. Εργαζόταν ως αστυνομικός για δώδεκα χρόνια ως τη στιγμή που αποφάσισε να μεταφέρει τις εμπειρίες της στο χαρτί και να καθιερωθεί ως µία από τις πιο επιτυχημένες σύγχρονες συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων. Τα βιβλία της έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 2 εκατοµµύρια αντίτυπα παγκοσμίως και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 35 γλώσσες. Με το Μετά το τέλος που μεταφράζεται ήδη σε 17 γλώσσες η Mackintosh µάς χαρίζει ένα βαθιά συγκινητικό κοινωνικό μυθιστόρημα, πολύ διαφορετικό από τα αστυνομικά μυθιστορήματα που την καθιέρωσαν και συγκλονίζει. Για να διαβάσετε περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της: claremackintosh.com.

Περίληψη

Η Μίνα Χόλµπρουκ είναι µέλος της επίλεκτης οµάδας αεροσυνοδών που συµµετέχει στην παρθενική απευθείας πτήση από το Λονδίνο στο Σίντνεϊ, ένα ταξίδι-σταθµός διάρκειας είκοσι ωρών. Προσπαθεί να µείνει συγκεντρωμένη στη δουλειά της και να µην την αποσπούν οι σκέψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πεντάχρονη κόρη της και ο γάμος της που καταρρέει.


Ενώ όμως το Boeing 777 µε τους 353 επιβάτες βρίσκεται στον αέρα, η Μίνα λαμβάνει ένα ανατριχιαστικό σημείωμα από έναν ανώνυμο επιβάτη, κάποιον που χρειάζεται τη βοήθειά της για να πετύχει τον στόχο του· να εμποδίσει το αεροσκάφος να φτάσει στον προορισμό του. Και ξέρει ακριβώς πώς να την κάνει να συνεργαστεί: Οι οδηγίες που ακολουθούν θα σώσουν τη ζωή της κόρης σου.

Όταν ένας επιβάτης πέφτει νεκρός η Μίνα καταλαβαίνει ότι δεν έχει άλλα περιθώρια. Πρέπει να επιλέξει. Να σώσει τις ζωές εκατοντάδων επιβατών ή τις ζωές των δικών της ανθρώπων;

Είκοσι ώρες µέχρι την προσγείωση. Πολλά μπορούν να συμβούν σε είκοσι ώρες...

Απόσπασμα

Φοράω τη στολή μου και διπλοπαρκάρω το βαλιτσάκι μου. Η σημερινή πτήση είναι σημαντική. Η τελευταία απευθείας πτήση από Λονδίνο για Σίντνεϊ έγινε το 1989 και ήταν περισσότερο ένα δημοσιοσχεσίτικο εύρημα, με μόλις είκοσι επιβαίνοντες. Ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθούν απευθείας εμπορικές πτήσεις, καθώς χρειάστηκαν χρόνια μέχρις ότου κατασκευαστεί ένα αεροσκάφος που μπορεί να διανύσει αυτή την απόσταση γεμάτο επιβάτες.

Αφήνω ένα σημείωμα στο κρεβάτι της Σοφίας - μια καρδούλα σχεδιασμένη με μαρκαδόρο που από κάτω γράφει: Με αγάπη, μαμά. Απ' όταν έμαθε να διαβάζει, το κάνω κάθε φορά που πετάω.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένα βιβλίο που δεν σε αφήνει να το αφήσεις – το Ομηρία θα σας κάνει να αναρωτιέστε σε κάθε σελίδα «τι θα έκανα εγώ».

Karin Slaughter, συγγραφέας

Ένα πραγματικά αγωνιώδες θρίλερ που για το τέλος επιφυλάσσει ένα απρόβλεπτο χτύπημα – φανταστικό ανάγνωσμα!

Shari Lapena, συγγραφέας

Όταν η Clare Mackintosh ανεβάζει τον πήχη, δεν αστειεύεται… Oι εταιρείες παραγωγής ταινιών θα κάνουν ουρά.

Linwood Barclay, συγγραφέας

Τόσο καλό που σε υπνωτίζει. Θα γίνει σίγουρα επιτυχία, ίσως ακόµα και κλασικό.

Lee Child, συγγραφέας

Ένα βιβλίο σαν ταινία που σπάει τα ταμεία! Καθηλωτικό, αγωνιώδες, έντονο, συναρπαστικό και θεσπέσια εκτελεσμένο.

Lisa Jewell, συγγραφέας

Η Mackintosh βρίσκεται στην κορυφή… Η τελευταία σκηνή έκανε το στοµάχι µου να γυρίζει από την αγωνία. Όπως ακριβώς πρέπει να κάνει ένα σωστό αστυνοµικό.

New York Times

Η μάστερ των ανατροπών από τη Βρετανία μάς βάζει σε δίλημμα: Μπορείς να σώσεις εκατοντάδες ζωές, Ή τη μία και σημαντικότερη. Εσύ τι θα έκανες;



bordernews.gr