Μέσα από τη στήλη μας "Πάμε Σινεμά" αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνουμε την δραματική ταινία, Η πολιορκία του Σίλβερτον /Silverton Siege (2022) (Netflix).

Ένα θρίλερ δράσης, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα που έλαβαν μέρος το 1980 στη Νότια Αφρική.

Υπόθεση

Μετά από το αποτυχημένο σαμποτάζ μιας επιχείρησης, τρεις μαχητές της ελευθερίας κατά του απαρτχάιντ οδηγούνται στην ομηρία μιας τράπεζας. Βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Πρωταγωνιστούν: Τάμπο Ραμέτσι,Άρνολντ Βόσλου,Νοκόλο Ντλαμίνι

Σκηνοθέτης: Μάντλα Ντούμπε


Η ταινία

Η ταινία προσφέρει μια γνήσια αίσθηση μεταφοράς σε εκείνη την εποχή. Πρωταγωνιστές της είναι τρεις νεαροί μαχητές της ελευθερίας, οι οποίοι μετά από το αποτυχημένο σαμποτάζ μιας επιχείρησης, αναζητώντας καταφύγιο μπαίνουν σε μια τράπεζα της Νότιας Αφρικής στο Σίλβερτον. Εκεί, κρατάνε ομήρους τους πελάτες της τράπεζας, ζητώντας για να τους ελευθερώσουν την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα.


Η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα γίνεται η μόνη επιλογή για τους τρεις τους, όταν συνειδητοποιήσουν ότι οι μόνες άλλες πιθανότητες είναι η φυλακή ή ο θάνατος

Η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία

Το 1980 τρεις ακτιβιστές λήστεψαν μια τράπεζα στο Silverton της Πρετόρια, ύστερα από μια αποτυχημένη επιχείρηση σαμποτάζ σε ένα εργοστάσιο πετρελαίου με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Νότιας Αφρικής, της εποχής του Απαρτχάιντ.


Η τριάδα πήρε 25 άτομα ως ομήρους και απαίτησε την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα.

Ο Σκηνοθέτης Mandla Dube

O Mandla Dube είναι Νοτιοαφρικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος και βραβευμένος Νοτιοαφρικανός διευθυντής φωτογραφίας. Ήρθε στο προσκήνιο μετά τον ρόλο του ως Κινηματογραφιστής στην τηλεοπτική ταινία Naked Reality το 2016.

Η τηλεοπτική ταινία σκηνοθετείται από τον Jean-Pierre Bekolo και ορισμένους άλλους συμπρωταγωνιστές, όπως οι Weza Da Silva, Luthuli Dlamini και Akin Omotoso.

Έχει σκηνοθετήσει επίσης την τηλεοπτική ταινία Silverton Siege.

Πως ξεκίνησε την καριέρα του

Ο Madla Dube ξεκίνησε την καριέρα του, ως βοηθός εικονολήπτη που εργάστηκε επίσης σε ηλεκτρολογικά τμήματα. Αρχικά, εργάστηκε ως βοηθός εικονολήπτη στο τηλεοπτικό φιλμ Drop Squad το 1994.

Ομοίως, ο Mandla υπηρέτησε ως κάμεραμαν σε τηλεοπτικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των Mutant Species (1995), Men In Black II (2002), A Single Rose (2003), The Italian Job (2003) και άλλων.

Επιπλέον, έκανε το ντεμπούτο του στον Κινηματογράφος στην τηλεοπτική ταινία Dark Horse το 1997.

Μερικά από τα κινηματογραφικά του έργα περιλαμβάνουν Badger (2002), Sunset Tuxedo (2004), Mthunzi WeNtaba (2007), Sobukwe: A Great Soul (2011), κ.α.

Έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στην ταινία Kalushi: The Story of Solomon Mahlangu το 2016 και ο ίδιος συμμετείχε ως σκηνοθέτης και συγγραφέας.

Η ταινία του Kalushi: The Story of Solomon Mahlangu κέρδισε την καλύτερη ταινία της Νότιας Αφρικής και το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου RapidLion. Η ταινία κέρδισε επίσης το Βραβείο Προέδρου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζανζιβάρης. (Πηγή: Wikipedia)



bordernews.gr