Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα


Κατασχέθηκαν περισσότερα από 3.500 λαθραία καπνικά προϊόντα


Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας συνέλαβαν απογευματινές ώρες χθες (26-07-2022) δύο άτομα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 35 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών σχετικά με άτομα που δραστηριοποιούνται στην πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους και σε διάφορες λαϊκές αγορές της πόλης, εντοπίστηκε οικία στο κέντρο της πόλης από το εσωτερικό της οποίας εξήλθε ο 19χρονος.

Στην κατοχή του βρέθηκαν (10) πακέτα τσιγάρα, χρηματικό ποσό προερχόμενο από την πώληση λαθραίων προϊόντων καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες δραστηριότητές του.

Προ της επικείμενης έρευνας στην προαναφερόμενη οικία, ο 19χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς (2.697) πακέτα τσιγάρα και (987) συσκευασίες καπνού που στο σύνολο τους δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης του ελληνικού δημοσίου, μέρος των οποίων του είχε παραδώσει σε αμέσως προηγούμενο χρόνο ο 35χρονος σταθμεύοντας προσωρινά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξωτερικά της ως άνω οικίας.

Κατασχέθηκαν επίσης (1.038) άδειες συσκευασίες καπνού οι οποίες ήταν εμφανώς πλαστές καθώς και το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 35χρονος ως μέσο απόκρυψης, μεταφοράς και εμπορίας καπνικών προϊόντων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr