Αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση των Ναρκωτικών ουσιών στο Ηράκλειο


Συνελήφθησαν (3) ημεδαποί για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Κατασχέθηκαν σχεδόν 1 κιλό και 500 γραμμάρια κάνναβης, 10 δενδρύλλια κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ

Συνελήφθησαν χθές (13.07.2022) σε περιοχές του Δήμου Φαιστού και σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, τρείς (3) ημεδαποί κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, την (12.07.2022) το απόγευμα εντοπίστηκε ο ένας ημεδαπός να αποκρύπτει ναρκωτικές ουσίες σε θαμνώδη υπαίθριο χώρο (καβάντζα).

Στο πλαίσιο αυτό χθες (13.07.2022) το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην κοινή οικία δύο ημεδαπών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 1277 γραμμάρια κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και
  • Σπόροι κάνναβης
Ακόμη σε έτερη αγροτική τοποθεσία βρέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν

Επιπλέον σε ακόμη μία επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 13.07.2022 σε περιοχή του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Αστυνομικό Τμήμα Φαίστου εντοπίστηκε ημεδαπός και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 207 γραμμάρια κάνναβης.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του ημεδαπού καθώς και σε αύλιο χώρο αυτής όπου βρέθηκαν 7 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαίστου.


bordrernews.gr