Μεταναστευτικό


Σε λειτουργία η πλατφόρμα e-αίτησης για ραντεβού καταγραφής αιτούντων άσυλο

Από Τετάρτη 13/7, τίθεται σε εφαρμογή η παραγωγική λειτουργία της πλατφόρμας ηλεκτρονικής αίτησης προγραμματισμού καταγραφής αιτούντων άσυλο, οι οποίοι δεν είχα καταγραφεί σε δομές πρώτης υποδοχής.


Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε και είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, αραβικά, ντάρι, μπεγκάλι, φαρσί, αλβανικά, παστού, ουρντού, τουρκικά, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν άλλες 2 επιλογές (λινγκάλα, κιρμαντζί), με δυνατότητα επέκτασης σε περισσότερες γλώσσες μελλοντικά, εφόσον προκύψει ανάγκη.

Το link της πλατφόρμας θα είναι το ακόλουθο :
https://apps.migration.gov.gr/international-protection-registration.


Η πλατφόρμα απευθύνεται σε όσους πολίτες τρίτων χωρών επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα διεθνούς προστασίας στη χώρα μας. Εξαίρεση αποτελούν όσοι α) έχουν υποβάλει στο παρελθόν αίτημα ασύλου, β) οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, γ) οι ποινικοί κρατούμενοι, οι οποίοι δύνανται για την εξυπηρέτηση τους να συνεχίσουν να απευθύνονται στην Υπηρεσία Ασύλου.

Ως κέντρα καταγραφής αιτούντων άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα ορίζονται οι δομές φιλοξενίας της Μαλακάσας και των Διαβατών. Τα ραντεβού καταγραφής θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών εν όψει της έναρξης λειτουργίας του κέντρου καταγραφής.

Τον συνόδεψαν ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Μάριος Καλέας, ο διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσος Μαντάγαρης, ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου, Γιάννης Σφυράκης, καθώς και στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με επικεφαλής τον Gianluca Rocco.

ΠΗΓΗ   naftemporiki.gr