Συνελήφθησαν (2) άτομα που ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης διαμονής αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια


Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν, απογευματινές ώρες χθες (01-08-2022) σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν πλην όμως τα δύο άτομα που επέβαιναν το ακινητοποίησαν και αποπειράθηκαν να διαφύγουν πεζή.

Ο οδηγός και συνοδηγός του οχήματος οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 17 (οδηγός) και 34 (συνοδηγός) ετών ενώ για το όχημα στο οποίο επέβαιναν είχε δηλωθεί κλοπή στις Σερβικές Αρχές στις 22-07-2022.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης για την προαναφερθείσα κλοπή πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οικία που διαμένει ο 34χρονος στην περιοχή της Τούμπας όπου εντοπίστηκαν να διαμένουν δεκαέξι (16) αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δώδεκα (12) ήταν παράτυποι μετανάστες.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης προέκυψε ότι ο 17χρονος ως ο οδηγός – διακινητής μετέφερε, προ δύο ημερών περίπου, με το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Θεσσαλονίκη τους αλλοδαπούς ενώ ο 34χρονος, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη χώρα με την οικογένεια του, τους παρείχε κατάλυμα και τροφή έναντι χρηματικού ποσού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας, εγκληματική οργάνωση και κλοπή, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr