Η Ελληνική Αστυνομία με το σώμα της Συνοριοφυλακής επιτέλους (!!!) ένα βήμα εμπρός ακολουθώντας τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και εξελίξεις .


Αναγκαιότητα για το παραπάνω αποτελούν και οι πλέον εξελιγμένοι μέθοδοι παραβίασης των συνόρων που καθιστά κύριο πυλώνα για την υπέρασπιση τους ακόμη και την τεχνολογία απο...αέρος .

Με αφορμή το Φ.Ε.Κ. της 4 Αυγούστου 2022 η Ελληνική Κυβέρνηση ενισχύει την Ελληνική Αστυνομία και το ειδικό σώμα των Συνοριοφυλάκων - και όχι μόνο - με την Σύσταση Γραφείων μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών στην εσωτερική διάρθρωση των Επιτελείων της Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων Χώρας και των Επιτελείων των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης,
Ορεστιάδας, Σάμου, Χίου, Α’ Δωδεκανήσου και Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλος αριθμός νέων συνοριοφύλακων που επανδρώνουν τα Νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου , σε Αττική , Έβρο και Δράμα από το 2020 είναι βεβαιωμένοι από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως χειριστές drone σε εκπαίδευση που έλαβε χώρα έπειτα από πρωτοβουλία της Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων.

ΚΟΤΑΝΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΧΙΟΥ 

bordernews.gr