Η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει κατά χιλιάδες τους μετανάστες στον Έβρο. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ζήτημα πλέον και στην Ειδομένη


Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Ειδομένη τα τελευταία 24ωρα καθώς ορδές μεταναστών καταφτάνουν στην περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον 1.000 έχουν «συσσωρευτεί» θέλοντας να περάσουν τα σύνορα. Γενικότερα οι ροές παράνομων μεταναστών έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες, με την Τουρκία φυσικά να είναι υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση.

Γι αυτό άλλωστε και η χώρας προχώρησε σε έκτακτα μέτρα επιμήκυνσης του φράχτη στον Έβρο, αλλά και σε μια σειρά άλλων ενεργειών (περιπολίες, κάμερες, φωτισμός).

Η ενίσχυση των δυνάμεων στον Έβρο και τα θαλάσσια σύνορα όμως, έχει οδηγήσει αρκετούς παράνομους μετανάστες (από Αφγανιστάν και Πακιστάν) να προσπαθούν να περάσει στην Ευρώπη μέσω Σκοπίων ή Βουλγαρίας. Για να το καταφέρουν αυτό προσπαθούν να περάσουν μέσω της Ειδομένης που βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια.

Οπως καταγγέλλουν οι Έλληνες πολίτες της περιοχής, η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει την προσπάθεια του 2015, όταν στην Ειδομένη είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες μετανάστες με σκοπό να περάσουν στην πλευρά των Σκοπίων και στη συνέχεια να φτάσουν σε χώρες της κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Μάλιστα οι μετανάστες έχουν ήδη προκαλέσει πολλές ζημιές σε αγροτικές εγκαταστάσεις, σε περιουσίες, ενώ η περιοχή έχει αρχίσει και θυμίζει σκουπιδότοπο.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Δημάρχου Ειδομένης που φοβάται τη δημιουργία καταυλισμού στο σημείο και κάνει έκκληση προς της ελληνικές αρχές: «Σιγά σιγά δημιουργείτε μια νέα Ειδομένη του 2015. Πρέπει να υπάρξει άμεσα αντίδραση της Πολιτείας, αντίδραση της αστυνομίας. Επίσης καταστρέφουν δίκτυο ύδρευσης προκειμένου να τρέξει νερό, να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, με αποτέλεσμα να μην έχει νερό ο οικισμός».

ΠΗΓΗ   sportime.gr