Συνελήφθησαν συνολικά (4) άτομα για περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών


Συνεχείς ελέγχους πραγματοποιούν καθημερινά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Βόλβης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα:

  • Πρωινές ώρες χθες (26-09-2022), στην Επαρχιακή Οδό Νιγρίτας – Σοχού συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε στο χώρο αποσκευών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου δύο αλλοδαπούς που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονής τους στη χώρα. Επιπλέον, ο 18χρονος στερούταν άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ το όχημα το οποίο οδηγούσε είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο από περιοχή της Αττικής.
  • Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, στην περιοχή της Νεάπολης, όχημα που οδηγούσε 22χρονος αλλοδαπός, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα και συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο. Διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά ομοεθνών του, τρείς εκ των οποίων τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση (μεταξύ τους και δύο ανήλικοι) και μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύονται. Ο 22χρονος οδηγός, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει πεζός, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός του οδηγού του δεύτερου οχήματος.
  • Λίγο αργότερα, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Προφήτη, όχημα που οδηγούσε 24χρονος αλλοδαπός, προσπάθησε να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο αναπτύσσοντας ταχύτητα, πλην όμως ακινητοποιήθηκε, οπότε και διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά ατόμων που στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια (δύο εκ των οποίων βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών). Ο οδηγός, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε, συνελήφθη. Ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οχήματος μεταφοράς.
  • Ξημερώματα σήμερα (27-09-2022), στην περιοχή της Ασπροβάλτας, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, συνελήφθη 21χρονη ημεδαπή, η οποία μετέφερε παράνομα με επιβατικό αυτοκίνητο πέντε (5) αλλοδαπούς που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Στις τρείς τελευταίες περιπτώσεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, Θερμής, Αγίου Αθανασίου και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


bordernews.gr