Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα σε ακυβέρνητο πλοιάριο με μετανάστες που βρίσκονταν σε ευθύνη αρμοδιότητας της Μάλτας, όταν ένα 4χρονο κοριτσάκι που επέβαινε σε αυτό άφησε την τελευταία του πνοή.

Μετά από αίτημα της RCC Μάλτας προς το ΕΚΣΕΔ στο υπουργείο Ναυτιλίας, το μικρό κοριτσάκι, που δεν είχε τις αισθήσεις της, και η μητέρα συνοδός της παρελήφθησαν από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, 50 ν.μ. νότια της Παλαιοχώρας νήσου Κρήτης και μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων, όπου από τους θεράποντες ιατρούς διαπιστώθηκε ο θάνατος του κοριτσιού.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 63 μετανάστες, μεταξύ των οποίων το μικρό κοριτσάκι και η μητέρα του. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από το φορτηγό πλοίο «BBC PEARL», σημαίας ANTIGUA BARBUDA, που είχε προορισμό την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μεταφερθούν σε περιοχή της Κρήτης, η οποία δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων χωρίς τις αισθήσεις του, και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή, κατέληξε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί βρισκόταν σε πλοιάριο με μετανάστες, που εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν νότια της Κρήτης.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Σε ανακοίνωσή του το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αναφέρει σχετικά με την επιχείρηση αεροδιακομιδής ανήλικου κοριτσιού από Φ/Γ πλοίο σε θαλάσσια περιοχή ευθύνης Μάλτας και μεταφορά του στα Χανιά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, τα εξής:

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το αντίστοιχο κέντρο της Μάλτας (R.C.C. ΜΑΛΤΑΣ) ότι το Φ/Γ πλοίο «BBC PEARL» σημαίας ANTIGUA BARBUDA διέσωσε εξήντα τρεις (63) αλλοδαπούς από ακυβέρνητο σκάφος σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας.

Συγκεκριμένα, ο πλοίαρχος του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου, και ενώ συνέχιζε να πλέει σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας, αιτήθηκε από το Rescue Coordination Centre (RCC) Μάλτας την αποβίβαση δύο εκ των διασωθέντων λόγω απώλειας των αισθήσεών τους.

Στη συνέχεια το RCC Μάλτας αιτήθηκε την συνδρομή του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. το οποίο επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του «BBC PEARL».

Ο ανωτέρω πλοίαρχος αιτήθηκε την αποβίβαση μίας 4χρονης αλλοδαπής, ενώ ενημέρωσε ότι το έτερο άτομο ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο όπως εκτρέψει την πορεία του σε περιοχή ευθύνης Ελλάδας προκειμένου μειωθεί ο χρόνος παραλαβής της ασθενούς από το ελικόπτερο.

Η τετράχρονη, η οποία δεν είχε τις αισθήσεις της, και η μητέρα συνοδός της, παρελήφθησαν από το ελικόπτερο, 50 ν.μ. νότια της Παλαιόχωρας ν. Κρήτης και μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων, όπου από τους θεράποντες ιατρούς διαπιστώθηκε ο θάνατος της ανήλικης .

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο Τύπου.

Πηγή iefimerida.gr