Συνελήφθησαν την 5 και 6-9-2022, σε περιοχές της Ροδόπης, του Έβρου, της Ξάνθης και της Καβάλας
, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης και Καβάλας, οκτώ (8) διακινητές, επτά αλλοδαποί και μία ημεδαπή, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, προχθές το πρωί στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό και μία ημεδαπή, διότι επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.
Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι αρχικά ο δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Φερών αναπτύσσοντας ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα σε οδό της πόλης και συνελήφθη.
Στην τρίτη περίπτωση, προχθές το μεσημέρι σε αγροτική οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως ο δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Στην πέμπτη περίπτωση, το ίδιο πρωί στο ύψος του οικισμού Κοπτερού Ροδόπης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν μία αλλοδαπή και έναν αλλοδαπό, διότι επιβαίνοντες σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα συνολικά οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι αρχικά οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισαν την πορεία τους, ενώ ακολούθως ακινητοποίησαν τα οχήματά τους και συνελήφθησαν.
Στην έκτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν επτά (7) οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης, Ξάνθης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας. 
Πηγή evros24.gr