Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (10-9-2022) σε περιοχές της Ροδόπης, της Ξάνθης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ξάνθης και Ορεστιάδας, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, ο ι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση το πρωί στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών κι ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης ενώ το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί στο συνοριακό σημείο Ελέγχου Διαβατηρίων Καστανέων Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Καστανεών, συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό, διότι οδηγώντας τροχόσπιτο μετέβη στο παραπάνω συνοριακό σημείο, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στην Ελλάδα, όπου κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη, τον οποίο είχε αποκρύψει στο εσωτερικό του τροχόσπιτου.


Στη τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.


Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης, Ορεστιάδας και Ξάνθης.


bordernews.gr