Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετέβησαν χθες, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αμερικανός πρέσβης Τζωρτζ Τσούνης.

Εκεί ενημερώθηκαν από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και από το προσωπικό της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού για την πορεία των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών του λιμένα, καθώς και για τον αναβαθμισμένο ρόλο του τόσο σε εθνικό όσο και σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκε στο προγεφύρωμα Πετάλου στον Έβρο τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Οργανισμού «Business Executives for National Security» (BENS). Εκεί, ενημερώθηκαν για τον αποτρεπτικό φράχτη και τον σχεδιασμό για την επέκτασή του.

Συνάντηση με ΕΛ.ΑΣ. και Λ.Σ.

Μετά την επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, μετέβησαν στην έδρα της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, όπου ενημερώθηκαν για την αποστολή της καθώς και για τη διυπηρεσιακή συνεργασία του Δ' Σώματος Στρατού με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή σε θέματα ασφάλειας και φύλαξης συνόρων.

Πηγή iefimerida.gr