Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα


Κατασχέθηκαν -18.590- πακέτα τσιγάρων και -1.692- συσκευασίες καπνού


Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 24-10-2022 στο Κερατσίνι, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, δύο αλλοδαποί για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικά


Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με άτομα που εμπορεύονται λαθραία καπνικά προϊόντα στις περιοχές του Κερατσινίου και του Πειραιά, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί και πιστοποιήθηκε η δράση τους.


Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κατελήφθησαν να μεταφέρουν και να τοποθετούν σε αυτοκίνητο κουτί που περιείχε -400- πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία-αποθήκη στο Κερατσίνι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -18.190- πακέτα τσιγάρων και -1.692- συσκευασίες καπνού. Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των καπνικών προϊόντων.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.


bordernews.gr