Συνελήφθησαν (2) μέλη εγκληματικής ομάδας διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (2,5) κιλά ηρωίνης σε αυτοσχέδιο «εργαστήριο» επεξεργασίας και νόθευσης που είχαν στήσει σε περιοχή της Αττικής


Στη σύλληψη δύο (2) μελών οργανωμένης εγκληματικής ομάδας κατοχής και νόθευσης – τυποποίησης ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τον πολλαπλασιασμό τους και τη διακίνηση αυτών εντός της ελληνικής επικράτειας προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό και συνομήλική του ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, σε συνέχεια του από 11-06-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας (https://bit.ly/3syxtp8), όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα, οι συλληφθέντες συνέχισαν τη δράση της αναφερόμενης στο έτερο Δ.Τ. εγκληματικής ομάδας, προμηθευόμενοι ποσότητες ηρωίνης μεγάλης περιεκτικότητας, τις οποίες στη συνέχεια νόθευαν με ουσίες πρόσμιξης, σε χώρο όπου είχαν διαμορφώσει ως αυτοσχέδιο «εργαστήριο», με σκοπό τον πολλαπλασιασμό των ποσοτήτων και την περεταίρω διακίνησή τους κυρίως σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, βραδινές ώρες της 24-10-2022, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε περιοχή της Αττικής και από την έρευνα που διενεργήθηκε στο «εργαστήριο» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Μια (1) φιάλη προπανίου συνδεδεμένη με μάτι αερίου,
  • Κατσαρόλα με 5 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (2.524) γραμμαρίων,
  • Μια (1) ζυγαριά ακριβείας,
  • Διάφορα σκεύη που χρησίμευαν στην πρόσμιξη των ουσιών,
  • (70) σακούλες συσκευασίας τροφίμων και
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο 23χρονος αποπειράθηκε να διαφύγει από το σημείο πεζός και αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, ενώ στην κατοχή του είχε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με τη φωτογραφία του και στοιχεία άλλου ατόμου, το οποίο χρησιμοποιούσε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν 2 εντάλματα σύλληψης για εγκληματική συμμορία και παραβάσεις του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


bordernews.gr