Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για παράνομη κατακράτηση και εκβίαση αλλοδαπών


Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση τριών αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και τη σύλληψη τριών δραστών.

Πρόκειται για 3 αλλοδαπούς ηλικίας 18, 17 και 22 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, απόπειρα εκβίασης και εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα
, ξημερώματα χθες (01-10-2022) εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς ανωτέρω Υπηρεσιών σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και απελευθερώθηκαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της παράνομης κατακράτησης τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατόπιν αναζητήσεων εντοπίσθηκαν σε διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας και συνελήφθησαν.

Οι δράστες μετερχόμενοι απειλές εκβίαζαν και απαιτούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.