Συνελήφθησαν 4 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθησαν χθες (6-10-2022) σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι εντόπισαν την μία ημεδαπή να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ οι άλλοι δύο ημεδαποί επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων .


Σημειώνεται οι οδηγοί των παραπάνω δύο οχημάτων στερούνται αδειών ικανότητας οδήγησης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων οι τρείς κατείχαν και επέδειξαν πλαστά δελτία αιτούντος ασύλου .


Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό και τρία πλαστά δελτία αιτούντος ασύλου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.bordernews.gr