Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί-μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην κατοχή και διακίνηση κάνναβης, στο Ρέθυμνο


Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και δράσεων που εφαρμόζεται σε αυτό το πεδίο


Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 47,2 κιλά κάνναβης

Επιπλέον, κατασχέθηκαν πιστόλι με γεμιστήρα, χρηματικό ποσό 1.280 ευρώ και τρία οχήματα

Ολοκληρώθηκε σήμερα (05.10.2022) το πρωί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και εξελίχθηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η σύλληψη τεσσάρων (4) ημεδαπών-μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην κατοχή και διακίνηση κάνναβης κατηγορούμενοι για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης, για την αποδόμηση εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, αναφορικά με τη δράση ομάδας, δραστηριοποιούμενης στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν χθες (04.10.2022) το βράδυ, δύο από τους ημεδαπούς (41χρονος και 51χρονος) να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ενώ οι άλλοι δύο ημεδαποί (25χρονος και 26χρονος) επέβαιναν σε δύο διαφορετικά Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα τα οποία προπορευόταν και ακολουθούσαν το Ι.Χ.Ε., ελέγχοντας για ενδεχόμενη αστυνομική παρουσία.

Στη συνέχεια μετέβησαν σε ερημική τοποθεσία σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου όπου απέκρυψαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον εν λόγω χώρο από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες μέσα σε πυκνή βλάστηση, δέκα (10) σακούλες, οι οποίες περιείχαν συνολικά ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους σαράντα επτά (47) κιλών και εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Πρωινές ώρες σήμερα (05.10.2022) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης με τη συμμετοχή αστυνομικών των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους και στα οχήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι με το γεμιστήρα του
  • 33 φυσίγγια,
  • 36,9 γραμμάρια κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των 1.280 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
  • 4 κινητά τηλέφωνα
Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία (3) οχήματα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και διευκόλυνσης τέλεσης εγκλήματος.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.


bordernews.gr