Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών


Εξιχνιάσθηκαν συνολικά πέντε περιπτώσεις απατών στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στα Ιωάννινα


Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του συλληφθέντα και κατάσχεσαν 6.500 ευρώ και κοσμήματα

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη, προσποιούμενος ιατρό και με το πρόσχημα της εμπλοκής της κόρης της σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, της απαίτησε (40.000) ευρώ, προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Στη συνέχεια ο συλληφθείς, μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης γυναίκας, όπου παρέλαβε από την παθούσα, μια σακούλα και ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στον συλληφθέντα και σε αποσκευές του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (6.500) ευρώ,
  • κοσμήματα και
  • δύο κινητά τηλέφωνα
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας από την 18/10/2022 έως και 25/10/2022, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στα Ιωάννινα, διέπραξαν με την ίδια μεθοδολογία, ακόμα τέσσερις απάτες (δύο τετελεσμένες και δύο απόπειρες), σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών αφαιρώντας συνολικά 26.500 ευρώ και κοσμήματα, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν συνολικά 260.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής οργάνωσης επισημαίνεται ότι, τα μέλη της τηλεφωνούσαν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους ιατρούς και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, απαιτούσαν χρήματα προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να υποβληθούν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης και τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε υποθέσεις απατών και άλλες περιοχές της Ελλάδας.


bordernews.gr