....εχουμε και την Ευρώπη να πολιορκείται από δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες στα νότια σύνορά μας και ένοπλες ομάδες τους να περιφέρονται στην ύπαιθρο...


Την σημασία που έχει για την Ουγγαρία η ενίσχυση των Ενοπλων Δυνάμεών της επισήμανε ο πρωθυπουργός της χωρας Βίκτορ Ορμπαν κατά την τελετή για την ορκωμοσία εθελοντών αλλά και την παράδοση αρμάτων μάχης στον ουγγρικό στρατό.

Οπως επισήμανε, «δεν μπορούμε να βάζουμε τα κεφάλια μας στην άμμο σαν στρουθοκάμηλοι», επισημαίνοντας ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία κλονίζουν την Ευρώπη και σχολιάζοντας ότι η χώρα του πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ενός παρατεταμένου πολέμου.

«Υπάρχει ένας τεράστιος κίνδυνος. Στα ανατολικά, τα όπλα βροντούν και ο πόλεμος μαίνεται, και στα δυτικά, αμέτρητα όπλα ρέουν προς το μέτωπο. Και αν αυτό δεν ειναι αρκετό, εχουμε και την Ευρώπη να πολιορκείται από δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες στα νότια σύνορά μας και ένοπλες ομάδες τους να περιφέρονται στην ύπαιθρο», σχολίασε ο Ορμπαν.

Ο Όρμπαν έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, με τους πιο πολλούς πόρους ωστόσο να διατίθενται για την προστασία των νότιων συνόρων από την εισροή μεταναστών. Σύμφωνα με το Ουγγρικο Υπουργείο Άμυνας, έως το 2023 από γερμανική εταιρεία θα παραδοθούν συνολικά 46 αντιαρματικα οχήματα στη χώρα ενώ 172 θα παραχθουν στην Ουγγαρία έως το 2029.

ΠΗΓΗ   gr.euronews.com