Στη σύλληψη πέντε ατόμων που ενέχονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, προχώρησαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Βόλβης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 41, 31, 28, 24 και 27 ετών (4 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, άμεση συνέργεια σε παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας και εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην Εγνατία Οδό, ύψος διοδίων Ασπροβάλτας, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι συλληφθέντες.

Εντός του ενός οχήματος, που οδηγούσε ο 24χρονος, βρέθηκαν επτά (7) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων (3 εκ των οποίων στο χώρο των αποσκευών), ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το έτερο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις (4) συνεργοί, λειτουργούσε ως προπομπός προκειμένου να ελέγχει τη διαδρομή για την ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Πηγή thestival.gr